Nagykorúvá váltak Krisztusban

2023.11.23. 12:17

Tizenkilenc fiatalt bérmált meg a megyés püspök Kaposváron

Lőrincz Sándor

Tizenkilenc fiatal vette fel a bérmálás szentségét Szent Imre, a fiatalok védőszentjének ünnepén a kaposvári Szent Imre-templomban. A búcsúi szentmisén Varga László megyés püspök homíliájában az Istennel kötött örök szövetségre, a Krisztusban nagykorúvá lett ifjak felelősségére utalt, s arra kérte őket: legyenek aktív tagjai az egyháznak. A főpásztor arra is buzdított: a fiatalok iktassanak be életükbe egy-egy olyan napot, amikor a csendet részesítve előnyben, távol tartják magukat a különböző infokommunikációs eszközöktől. E jótékony időben megszólalhat bennük Isten, s a vele való kapcsolattartás is könnyebbé lesz. 

A zsúfolásig megtelt templom ünnepi miséjén Rajnics Péter, az egyházközség képviselő-testületének elnöke köszöntötte a megyés püspököt, aki elsőként arról beszélt: jó újra hazajönnie, hiszen e templom plébánosaként szolgált hosszú éveken át, mielőtt a Kaposvári Egyházmegye élére állította Ferenc pápa. A bérmálandókat John Simoneau, a Szent Imre-templom kisegítő lelkésze is köszöntötte, majd a fiatalok bemutatkoztak, s elárulták, melyik szentet választották bérmaszentjükké. Szent István és II. János Pál pápa is köztük volt. 

Köszönetet mondtak a hitoktatóknak és Tomanek Ferenc marcali plébánosnak is, aki a hozzátartozók ünnepi tömegében foglalt helyet. Az ifjak alkotta énekes-gitáros csoport zenei szolgálatával tartott mise a bérmaszülők közreműködésével zajló szentségkiszolgáltatással folytatódott. A megyés püspök is megköszönte a hitoktatók felkészítő munkáját, s János atyának a Kikötőben végzett szolgálatát, ahol sok fiatal kap folyamatos hitbéli megerősítést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában