Volán-sztrájk

2023.12.10. 15:11

Csak két sofőr nem sztrájkol vasárnap Somogyban

Elkezdődött a Volán-sztrájk vasárnap.

Koszorus Rita

Kihalt a pályaudvar vasárnap délután.

Fotó: B.Z.

Elkezdődött a Volán-sztrájk vasárnap. Csak Somogyban közel 120 járatot érint a munka beszünetetés vasárnap, amely miatt 50 a szakszervezethez tartozó autóbuszvezető nem vette fel a munkát. 

Az elégséges szolgáltatást biztosítja a Volánbusz Zrt., erről már napokkal korábban tájékoztatta az utazóközönséget a közlekedési társaság honlapján, ahogy azt is közzétették megyénként, hogy mely járatok maradnak ki. 

Vasárnap a közel 1800-ból mintegy 120 járat nem indult el, de különösebb fennakadást eddig nem okozott a sztrájk a vármegyében. – A mai napon információim szerint két buszvezető indult el Somogyban, így 98 százalékos a sztrájk, mondta kérdésünkre Katona László, a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet somogyi elnöke. Hozzátette: csak azok a járatok közlekednek, amelyekről a munkáltató megállapította, hogy szükségesek az elégséges szolgáltatás biztosításához. 

Hétfőn már jóval több induló buszt érint a munkabeszüntetés, hiszen Somogy vármegyében 850 járatot és 150 buszvezetőt érint. 

A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet 25 százalékos béremelést szeretne elérni és azt, hogy a munkáltató, vagyis a Volánbusz Zrt. üljön tárgyalóasztalhoz az érdekvédelmi szervezettel. 

Országosan 23 ezer járatot érint a kétnapos Volán-sztrájk. 

A közlekedési társaság azt kéri az utasoktól, mielőtt elindulnának tájékozódjanak járatukról online a Volánbusz Zrt. honlapján a www.volanbusz.hu oldalon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában