Kaposvár Számít Rád!

2023.12.14. 18:40

Számít az ösztöndíjasaira Kaposvár, mutatjuk kikkel kötött szerződést a város

Szalafai Dávidot kiskoránál fogva érdeklik a gépek és azok működési elvei, a Munkácsyban érettségizett. Jelenleg a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem (MATE) Kaposvári Campusán tanul gépészmérnök szakon, az első félévét végzi.

Kovács Gábor László

Fotó: Muzslay Péter

Számításai szerint havi 75 ezer forint ösztöndíjban részesül majd, ezt a pénzt összegyűjti, és később használja fel. Molnár Bianka szintén első féléves gépészmérnök hallgató, őt a tervezés ragadta meg leginkább a szakmájában. A támogatást önmaga fejlesztésére fordítja, új elektronikai eszközöket szeretne venni, ami hozzájárulhat az eredményes tanulásához. Édesanyja, Molnárné Tóth Katalin elmondta, hogy nagy segítség az ösztöndíj a családi költségvetésben, mert három gyermeke van: kettejük egyetemista, a harmadik nyolcadik osztályos általános iskolás. Sovány Koppány Csaba villanyszerelő technikusként tanul. Iparművészeti szakon kezdte, és szeretne művészi fokon űzni a villanyszerelést is, hogy megtalálja a saját egyéniségét a munkában. Csak másodéves, de már kapott állásajánlatot Kaposváron. 

Kaposvár ambiciózus város, és ambiciózusak a fiataljai, mondta Szita Károly polgármester abból az alkalomból, hogy a 2023/24-es tanévben 25 fiatallal között szerződést az önkormányzat a Kaposvár számít rád program keretében. Az erről szóló szerződést ünnepélyesen írták alá a városháza dísztermében. Hatan közülük mérnökök, három villamosmérnök, és három gépészmérnök. A többiek a szakképzésben tanulnak, vannak közöttük egészségügyi ápolók, géplakatos-forgácsolók, de keramikus is akad. 

Az idén összesen 31 millió forintot oszt szét az önkormányzat a programban. A 25-nél többen jelentkeztek, de ennyien érdemelték ki az ösztöndíjat, hangzott el a szerződéskötéskor.       

2023-ban már 15-ik alkalommal került kiírásra a pályázat. Az elmúlt években 173 pályázatot támogatott a város.

A mai napon 25 fő köt a várossal ösztöndíj szerződést.

- Molnár Bianka – Gépészmérnök

- Kovács Ádám – Gépészmérnök

- Szalafai Dávid – Gépészmérnök

- Csonka Ákos – Villamosmérnök

- Weisz Olga – Villamosmérnök

- Niklai Dániel – Villamosmérnök

- Horváth Adél Nóra – turisztikai technikus

- Puskás Panna – turisztikai technikus

- Sasvári Dávid – villanyszerelő

- Dobos Gergely – villanyszerelő

- Sovány Koppány Csaba – villanyszerelő

- Márfi Kristóf – Gépi és CNC forgácsoló

- Hatta Bálint Dániel – szoftverfejlesztő és tesztelő

- Soóky Lénárd - szoftverfejlesztő és tesztelő

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában