Balaton Park

2024.01.08. 14:32

A Balatonra jönnek a világ legjobb motorosai

Koszorus Rita

Fotó: Árvai Károly

Bekerülhet a Superbike naptárába az újonnan megépült balatonfőkajári Balaton Park Circuit. Erről a versenysorozatot igazgató Gregorio Lavilla beszélt egy interjúban. 
A superbike bajnokság naptárában új helyszínek lesznek az olaszországi Cremona Circuit és a balatonfőkajári Balaton Park Circuit. Ezekről is beszélt a szakember. Elmondta, ugyan még nem ismeri a pályát, de a közös együttműködés már megvan, minden bizonnyal meg fog felelni a versenykövetelményeknek a pálya. Hozzátette: a pálya tulajdonképpen A-minősítésű, hiszen a Moto GP sorozat tartalékhelyszínné választotta már az új balatoni pályát. Még a pálya homologizációjára lesz szükség, amelyet egy hétvége alatt elvégeznek, tette hozzá Gregorio Lavilla. 

Tavaly tavasszal nyílt meg a Balaton Park Circuit, amely a bajnokság hivatalos közleménye szerint a 12 versenyből álló idény nyolcadik fordulójának ad helyszínt, vagyis augusztus 23-25-én felbőghetnek a motorok Balatonfőkajáron. 

Forrás: Motosan

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában