Oktatás

2024.01.30. 09:00

Félévi értesítő a diáknak, magasabb bér a tanárnak

Kézhez kapták a diákok a félévi értesítőt, a pedagógusok pedig az emelt fizetést igazoló bérpapírt. Az általunk megkérdezett intézményvezetők szerint a tanulók jól teljesítettek az elmúlt hónapokban, a tanárok pedig örömmel fogadták a magasabb munkabért.

Marosi Gábor

A szőlősgyöröki Dél-Balatoni Gárdonyi Géza Evangélikus Általános Iskolában tizenhárom diák örülhetett kitűnő félévi bizonyítványnak. Harmincan kaptak jelest, a 4,5-ös átlagot pedig negyvenhatan érték el. A legjobb tanulmányi átlagot az alsósoknál a harmadik osztály érte el 4,63-al, a felsősöknél pedig az ötödikesek voltak a legeredményesebbek 4,29-el. 
Lukács Anett igazgató lapunknak elmondta, sajnos öt tanuló meg is bukott valamilyen tantárgyból, ennek ellenére majdnem olyan teljesítményt nyújtottak a diákok, mint egy évvel ezelőtt. A nyolcadikosok közül többen Fonyódon, Siófokon és Kaposváron tanulnak tovább. Lukács Anett kérdésünkre elmondta azt is: besorolástól függően a tantestületből mindenki megkapta a 31,2, a 29,1 és a 21,2 százalékos alapbéremelést. 
Papp–Laczó Zita, a hetesi iskola igazgatója örömmel újságolta el: tanulóik többsége hozta az előző féléves átlagot, matematikából és történelemből azonban sokaknak volt nehézsége felső tagozaton. – Azt vettük észre, és ezt a kompetenciamérés is igazolja, hogy rosszabb a szövegértésük, nehezebben értelmeznek – mondta Papp–Laczó Zita
A kaposvári általános iskolások is megkapták a félévi értesítőjüket. Szabóné Kudomrák Zsuzsanna, a Kodály Zoltán Központi Általános Iskola főigazgatója szerint a félévi eredmény a tanulóknak és a szülőknek is útmutatást ad arról, hogy hol tartanak jelenleg, a pedagógusoknak pedig arról, hogy mit kell még pótolni és milyen egyéni fejlesztésekre van szükség. Kiemelte, vizsgálták a lemorzsolódással veszélyeztetett tanulókat is. Jelenleg lényegesen kevesebben vannak, mint tavaly év végén. 
 

Több pénzért tanítanak már a második félévben


Az idegen nyelvek idén kevesebb gondot okoztak a gyerekeknek, mint általában – erről is beszélt lapunknak a hetesi iskola igazgatója. Papp–Laczó Zita azt is elmondta: náluk a végzősök körében népszerű a honvédelem és a rendészet, többen ilyen szakra készülnek. 

Fotó: Lang R.

 

Jó eredmény



Vámosi László, a kaposvári Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója elmondta, az elmúlt éveknél jobb tanulmányi eredmények születtek minden évfolyamon. Van olyan végzős osztályuk, ahol minden diáknak legalább egy nyelvvizsgája van, és közülük többen már a másodikra készülnek. Vámosi László hangsúlyozta, végzős diákjaikat általában oda veszik fel egyetemre, amit elsőként jelöltek meg. A többség Budapesten, Pécsen, Szegedre tanul tovább, orvosi, mérnöki, informatikai és nyelvi területen. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában