Támogatás

2024.01.13. 06:07

Gólya-ösztöndíjat is elnyerhetik a diákok

Harsányi Miklós

A versenyképes képzések mellett egymillió forintos Gólya-ösztöndíjjal is segíti a Széchenyi István Egyetem a Somogyból  érkező hallgatókat. A győri campus és a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) között nemrég együttműködési megállapodás született, melynek értelmében az Eötvösben végzett okleveles gépjármű mechatronikai technikus tanulók számára akár 30 kreditet is beszámít az egyetem.

Képzések

Az Eötvös Loránd műszaki technikum a 2024/2025-ös tanévben indítja el az okleveles gépjármű mechatronikai technikus képzést a jó képességű, céltudatos fiatalok számára. A KSZC tájékoztatása szerint az új képzési forma lényege, hogy a diákok olyan magasabb szintű ismereteket is elsajátítanak a középiskolai évek alatt, amelyeket az egyetemi tanulmányaikba is beszámítanak majd. 

– Az Eötvös most induló képzésére valószínűleg csak az idén lehet bekerülni központi írásbeli felvételi nélkül – közölték. –  A technikumban tanuló diákok a képzés ideje alatt ösztöndíjat vagy munkabért kapnak, amennyiben a Széchenyi egyetemen folytatják tanulmányaikat akár Gólya-ösztöndíjat is elnyerhetik, amely tíz hónapon át havi százezer forint támogatást jelent. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában