Egészség

2024.01.18. 16:17

Három gyakorlat, ami formálja a testet

Harsányi Miklós

Álljunk széles terpeszbe úgy, hogy a lábfejeink kifelé nézzenek. A súlyzó végig a kezünkben van, mélyen leguggolunk, a kettlebell szinte súrolja a talajt, majd elkezdünk kiegyenesedni. A súlyt végig magunk előtt húzzuk fel, egészen az állunkig. (Ismétlés: tízszer).

Kettlebell swing. Más néven harangozás. Ez a gyakorlat nem csak a kőkemény popsikért felel, de derékbántalmakra is kifejezetten jó, mert stabilizálja a törzset. Álljunk vállszélességnél valamivel nagyobb terpeszbe, majd a súly előttünk van, és leguggolunk. Vegyük fel a kettlebellt,  vegyünk egy nagy levegőt, közben álljunk fel, a súlyt pedig lendítsük előre. Kilégzésnél ereszkedünk vissza guggolásba, a súly ekkor megy a lábaink közé. A hátunk a gyakorlat alatt egyenes, figyeljünk a helyes csípőtartásra, és arra, hogy hogy izmainkkal kontrolláljunk lendítésnél a súlyt. (Ismétlés: hússzor). 

Kettlebell szélmalom: lábfejünket abba az irányba fordítsuk, amerre először fogunk dőlni. Egyik kezünkbe fogjuk meg a kettlebellt, majd emeljük a magasba úgy, hogy a másik kezünkkel megpróbáljuk megérinteni a földet, az azonos lábunk előtt. Ügyeljünk arra, hogy a fenék nem megy hátra, a karunk pedig végig egyenes a gyakorlat alatt. A lábakat sem hajlítjuk be. Alapos bemelegítés javasolt a gyakorlat előtt! (Ismétlés 10-10/oldal)


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában