Jótékonyság

2024.01.17. 09:16

Több ezer gyerek gyógyulását édesítették meg a Bohócdoktorok

A bohócdoktorok megsegítésére összesen 46.852 csoki, plüssmaci, játék és írószer gyűlt össze a Szeretetcsoki 2023/2024 jótékonysági összefogás révén.

Sonline.hu

 Gyermekek, fiatalok, kicsik és nagyok, cégek, családok, hivatalok, munkaközösségek, magánemberek közösen tették sikeressé a jótékonysági csokigyűjtést. A Szeretetcsoki program a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági - támogató programja. Évente több ezer jótékonysági támogatáshoz segédeszköz a több tonnányi Szeretetcsoki, amit az ország minden tájáról több mint 350 csapat, és több tízezer résztvevő csapattag hozott össze.

Sokan adakoztak.

Rácz Anett a Mátrix Közhasznú Alapítvány vezetője elmondta, hogy a közösség ereje révén országos, illetve nemzetközi sikerű a Szeretetcsoki Csokigyűjtés. A 2023-ban a résztvevők összesen 46.852 tábla csokit, plüsst, játékot gyűjtöttek össze! Volt aki egy egy használt ceruzával, de volt aki 250 kiló minőségi édességgel szállt be a jótékonyságba. Az Alapítvány 2024-re így eszközökkel bőven ellátva tudja folytatni jótékonysági programjait. Óriási mennyiségekről beszélünk a csokigyűjtés kapcsán, mégis a kórházak csomagjaiba, a nélkülöző kisgyermekes lakosság megsegítésekor az adománycsomagok hamar elfogynak. A Szeretetcsoki legfőbb értéke mégis az, hogy a csokigyűjtés révén mikróközösségek formálódnak, akik odafigyelnek egymásra, a nélkülözőkre, és képesek egyre több jót cselekedni.

 

Hova kerül a Szeretetcsoki?

A bohócdoktorok 80 gyermekeket gyógyító kórházi osztályra, rendelőintézetbe, gyermekpszichiátriára, rehabilitációs programokat működtető szervezethez, véradások jutalmazásához, élelmiszerosztásokon a legszegényebb családokhoz juttat az édességekből. A finom falatok a terápiákhoz, a segítő csomagokban örömet okoznak, mosolyt csalnak a gyermekek, az egészségügyi szakdolgozók, a rászoruló családok arcára. Szeretetcsokira a www.bohocdoktor.com oldal üzenetküldő felületén rászorulókat segítő közösségek jelentkezését is várják az alapítvány segítő önkéntesei.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában