Jegyzet

2024.01.22. 13:36

Túl korán ment el

Koszorus Rita

Mindössze kilenc hónap telt el megkoronázása és a halála között. A korabeli interjúk alapján tervei voltak, nem akart fürdőzni a hírnévben, csak élni. Január 20-án lett volna 55 éves Molnár Csilla Andrea, az 1985-ös Magyarország szépe, a királylány. Az Álmodj királylány című dal múzsája, az első megkoronázott szépségkirálynő. Mindenki ismerheti a nevét Somogyban, hiszen Kaposváron született 1969. január 20-án, Fonyódon élt szüleivel és ott is járt iskolába. Megkoronázásakor mindössze 16 éves volt, a Magyarország szépe versenyt ekkor ötven év után először rendezték meg. Csilla kimagasló pontszámmal nyert, ezzel utazásokat, több ajándékot és a Centrum ötvenezer forintos reklámszerződés-ajánlatát nyerte el, amelyet később nem fogadott el. Képviselte hazánkat az 1986-os Miss Európa versenyen is, ahol a 24 versenyző közül a fonyódi lány harmadik helyezett lett. 

1986. július 10-én szülei otthonában édesapja szívgyógyszeréből 24-et vett be, ami halálos dózis volt számára. Az esetről sokféle leírás fellelhető, hogy mennyit késlekedtek, milyen gyógyszert adtak Csillának a szakemberek, de a szomorú realitás, hogy már nem lehetett megmenteni az életét. 

Csilla halálhíre a Miss Hungary középdöntőjének idején érkezett, amelynek hatására a versenyt leállították, és három évig nem is rendezték meg újra. Ma is sokkoló a fonyódi szépségkirálynő tragikus történetéről olvasni, s minden jóérzésű emberben megfoganhat a gondolat: túl korán ment el. Egy tinédzsernek sem kellene ilyen fiatalon távoznia, s egyetlen család sem érdemli meg, hogy így hulljon darabokra. Csilla a kaposvári Keleti temetőben nyugszik, Fonyódon a Kripta-villánál szobor állít neki emléket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában