Kaposvár

2024.01.03. 09:33

Új vezetők álltak munkába újévtől

Letette az esküt a Kaposvári Református Egyházközség új presbitériuma az óév utolsó istentiszteletén.

A vasárnap hat évre megválasztott testületet 20 presbiter és 5 pótpresbiter alkotja, akik között egy főgondnok és kettő gondnok van. 
Petró László lelkipásztor elmondta, többen korukra és egészségügyi állapotukra hivatkozva nem vállalták már a tisztséget, ezért a megválasztott testületben 9 új presbiter kezdte meg a munkát január elsején. 

– Gyülekezeti kérdésekben, intézményvezetői választásban kell dönteniük és minden olyan ügyben, ami az egyházközségre vonatkozik – emelte ki Petró László. – Természetesen a presbitereknek abban is nagy szerepük van, hogy építsék a közösségeinket, a gyülekezetet. Az idén új feladataink is lesznek, mert elkészül és elindul a bölcsődénk, valamint egy könyvesbolttal is bővülünk majd – mondta a lelkipásztor. Az előző testület az elmúlt hat évben 55 alkalommal ülésezett, sok komoly ügyben kellett dönteniük, és összesen 382 határozatot hoztak meg. 

A tavalyi utolsó presbiteri ülésen tiszteletbeli, örökös főgondnoknak választották meg Fekete Lászlót. A kaposvári gyülekezet számára mozgalmas volt a 2023-as év, többtucatnyi eseményt szerveztek. – Ami szembetűnő, sokkal több keresztelőt tartottunk, mint ahány temetés volt – hangsúlyozta a lelkész. – 26 fiút és 20 lányt kereszteltünk. Összesen 33-an konfirmáltak és 6 pár kötött házasságot templomunkban. Elégedett vagyok a tavalyi évvel, jó érzéssel töltött el 2023. Gazdag és sokrétű volt a szolgálat, sok mindent átéltünk és átélhettünk – mondta Petró László.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában