Képek és videó

2024.02.26. 16:54

Életmentésből kiválóra vizsgáztak az igali önkéntesek

Újabb gyakorlaton bizonyították az Igali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület tagjai, hogy továbbra is elhivatottak a településen és környéken élők biztonsága védelmében.

Harsányi Miklós

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

– A feltételezés szerint egy füsttel teli helyiségből kellett kimenteniük a sérülteket, közben pedig eloltani a tüzet és megszüntetni a veszélyt – tájékoztatott hétfőn a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság. – A tűzoltók áramtalanították az épületet, elzárták a gázvezetéket, majd légzőkészülékben, védősugár fedezetével megkezdték az életmentést valamint az oltást. A megtalált két sérültet kimentették és rövid idő alatt eloltották a tüzet.

Fotó: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Róth Zoltán tűzoltó alezredes, a kaposvári tűzoltó-parancsnokság parancsnoka kiemelte: szakszerűen, gyorsan és fegyelmezetten hajtották végre az életmentést, a kárhelyszín parancsnoka  jól irányította az önkénteseket. Tompos Gábor tűzoltó alezredes, a somogyi katasztrófavédelmi igazgatóság tűzoltósági főfelügyelője a minősítő oklevél átadásakor kiemelte, hogy a gyakorlatot az egyesület magas színvonalon hajtotta végre, az önkéntesek összeszokottan és szakszerűen végezték a feladatokat. S megköszönte az egész éves önkéntes munkájukat, amivel hozzájárulnak a környék lakóinak biztonságához.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában