Elismerés

2024.02.05. 19:00

Fenntarthatósági díjat nyert a patcai Katica Tanya

Innovatív turisztikai projektjével holtversenyben nyerte el a legjobbnak járó díjat a patcai Katica Tanya Élményközpont a napokban rendezett gálán.

Forrás: turizmus.com

A Turizmus.com és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány idén első alkalommal hirdette meg az innovatív turisztikai projekteket elismerő Fenntarthatósági Díjat. A legkiemelkedőbb pályázók gálán vehették át elismerésüket a napokban.

A Katica Tanya Élményközpont ezzel a szakmai elismeréssel bizonyította, hogy igenis érdemes  az üzleti döntéseknél figyelembe venni a fenntarthatóság szempontjait, és hosszú távú, zöld szemléletű üzleti megoldásokat kidolgozni.

– írja közösségi oldalán a patcai élményközpont.

A Fenntarthatósági Díjat azzal a céllal hívták életre, hogy elismerje és a szélesebb közönséggel is megismertesse azokat a turizmushoz köthető szakembereket, akik cégük vagy szervezetük tevékenységébe beépítették a fenntarthatóságot, és innovatív tevékenységükkel segítik a zöld szemlélet térhódítását a turizmusban. Emellett a pályázat kiírói a díjjal inspirálni szeretnék az ágazatban szereplőit, hogy döntéseikben vegyék figyelembe a fenntarthatóság szempontjait, és hosszú távú, zöld szemléletű üzleti megoldásokat dolgozzanak ki.

A beérkezett pályaműveket elismert szakemberekből álló 12 fős zsűri pontozta. A bírálat során figyelembe vették a projektek fenntarthatósági megoldásainak újszerűségét, kreativitását, azt, hogy mennyiben segítik a cég hosszú távú fenntarthatósági stratégiáját, illetve, hogy a program mintául szolgálhat-e más turisztikai szereplőknek hasonló stratégiák kialakításában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában