Siker

2024.02.19. 19:51

Immáron hivatalos: huszonnyolc év után újra lesz magyar lovas az olimpián

Huszonnyolc év után lehet újra magyar lovas olimpián. Megérkezett a nemzetközi szövetség (FEI) értesítése a Magyar Olimpiai Bizottsághoz: Kaizinger Balázs a lovastusa regionális rangsora alapján kvótát szerzett a párizsi olimpiára Magyarországnak.

Góz Lilla

Fotó: @massimoargenziano

Mint ahogy korábban beszámoltunk róla Kaizinger Balázs Kaposváron tanult belovaglónak és kitartó munkájának köszönhetően az egyéni indulás jogát szerezte meg lovastusa szakágban. Kaizinger Balázs a sikeres kvalifikációval hosszú rossz sorozatot zárhat le, ugyanis legutóbb az 1996-os atlantai olimpián szerepelt magyar lovas, akkor a lovastusa egyéni és csapatversenyében öt magyar indult. A csapatban egy somogyi szakember is szerepelt, a balatonlellei Schaller Gábor, akinek keze közül számos kiemelkedően teljesítő versenyző került ki azóta. Kaizinger Balázsnak az olimpián a Versailles kastélyának kertjében 5800 méteres terep-szakaszon 34 kilométer per órás átlagsebességgel kell megugrania a legalább 40 rögzített akadályt. Kaizinger Balázs elmondta azt is, hogy csapatépítésbe kezdtek több Németországban élő magyar lovassal, szeretnék a Los Angeles-i játékokat illetően a csapatkvótát megszerezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában