Valentin-napi felmérés

2024.02.14. 13:03

Lego rózsa ajándékba?

Szívecskés plüssállatok és óriási csokrok, avagy idén is elérkezett a Valentin-napi meglepetéskavalkád. A jeles napon felmerül a kérdés, hogy ötletesebb, jobb ajándékot lehet-e vásárolni a másodpiacon. A Jófogás online felmérést is készített a témában, amit csaknem 2500 felhasználó töltött ki.

Sonline.hu

fotóillusztráció

Fotó: Sutterstock

A Jófogás nem reprezentatív online felméréséből kiderült: minden 4. felhasználó gondolja úgy, hogy a használt cikkek között egyedibb, ritkaságszámba menő ajándékötletekre bukkanhatnak, mint ha a boltok polcain keresgélnének. A kitöltők közül minden ötödik vásárolna szívesen másodkézből ajándéktárgyat szerelmének, továbbá minden tizedik kapott már Valentin-napra valamilyen használt tárgyat. 

Arra is fény derült, hogy mely ajándékokat szereznék/szerezték be a legtöbben a Jófogáson elérhető választékból: könyveket, egyedi ékszereket és egyedi/vintage ruhadarabokat, de a toplistán felbukkantak az elektronikai cikkek is.  

A legnépszerűbb, eladásra kínált használt termékek között ezen kívül még találni bontatlan Lego vörös rózsát, valamint Lego Valentin-napi medvét és szerelmes madarakat, Pandora muránói charmot is és szintén bontatlan bonbonokat is.  

A Valentin-nap ugyan még sokak számára nem reflexből kapcsolódik össze a használtcikkekkel, mindenesetre a Jófogásnál úgy látjuk, hogy az elmúlt években egyre többen fordulnak ekkor is az online adásvételi platformok felé. A túlfogyasztás visszaszorítása mellett ráadásul különlegesebb ajándékötleteket is találhatnak az érdeklődők, amit most a felmérésünk is visszaigazolt” – mondta Takács Borbála, a Jófogás marketing- és kommunikációs igazgatója.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában