Borforraló hangulat

2024.02.18. 16:58

Melegen ajánlották a fehér- és vörösborokat Marcaliban

Finom forralt borokat, szórakoztató programokat és jó hangulatot kínált a Marcali Művelődési és Szabadidő Központ Nonprofit Kft. a 14. Borforraló fesztiválon.

Vigmond Erika

Helyi és a járásból érkező 17 csapat csaknem 800 liter bort forralt meg, mely el is fogyott a fesztivál zárására. A verseny eredményhirdetésre Sütő László, Marcali polgármesterének köszöntője után került sor. A nevezett nedűket a Da Bibere Zalai Borlovagrend borbírálói pontozták, akik nem csak kóstolták a borokat, hanem alaposan ki is faggatták a versenyzőket az alapanyagról, a fűszerezésről és azok felhasználási arányáról. Értékelésükben kiemelték: a jó forralt bornak két egyszerű titka van. Jó borból kell készülnie és a nevével ellentétben nem szabad forralni. Az összetevők és azok aránya már ízlés kérdése. Döntésük alapján a legjobb bort a Marcali Mentők Egyesületének csapata forralta.

Fotók: Vigmond Erika

Nem csak a zsűri tagjai, hanem a fesztiválra kilátogatók közül bárki megkóstolhatta a borokat, a fesztivál védjegyévé vált borforralós bögréből.

A kóstolgatást Gazda Tamás zenész, az Operett-Musical Voices társulat énekesei, Pintér Timi mulatós egyvelege, az Animal Cannibals fellépése valamint a Kócos gólyalábas társulat ledes műsora kísérte. Zárásként a Mohikán zenekar teremtett Republic hangulatot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában