Nagybajom

2024.02.10. 20:22

Ovis farsanggal indult a sportcsarnok felújítása

A nagybajomi óvoda és bölcsőde farsangi programjához csatolták a sportcsarnok felújításának nyitó rendezvényét is, a szombati kettős összejövetelen 600-800 ember vett részt. A gyerekek, a szülők és nagyszülők, valamint a sportolók is jól szórakoztak.

Kovács Gábor László

Fotó: Kovács Tibor

A rengeteg jelmezes kisgyermek megtöltötte a sportcsarnokot, hiszen Nagybajomi Mesevár Óvoda és Bölcsődébe 175 ovis és 36 bölcsis gyermek jár összesen kilenc csoportban. A gyermekek kívánsága és a szülők fantáziája határtalan volt, így a legkülönfélébb, színes maskarában vonultak fel a résztvevők. Végigmulatták a délutánt, élő zenére közösen táncoltak, miközben az óvodai dolgozók produkciókkal készültek a családok szórakoztatására. Az idén a cirkusz adta a farsang témáját.    
– A rendezvénnyel igyekeztünk élményt szerezni a gyermekeknek, és közös programot biztosítani a családoknak a hagyományőrzés jegyében, hiszen a farsang népi hagyomány –  mondta Törő Krisztina intézményvezető.     
A farsang mellett tájékoztatták a sportcsarnokot használókat, hogy milyen beruházás fog megvalósulni az év végéig. Az épület új nyílászárókat és hőszigetelést kap, a fűtésrendszert és a tetőhéjazatot kicserélik. Mindez 336 millió forintból valósulhat meg a TOP Plusz program keretében. A munkaterületet a napokban adták át, és a munka a következő hetekben indul, így feltehetően az utolsó rendezvény volt a farsang, amelyet itt tarthattak. 

Nagybajom, farsang
Fotó: Kovács Tibor

– Hideg, rideg, szeles az épület, nem marad meg benne a meleg, ezért eddig a tornaórákat és a sportrendezvényeket nem az optimális hőmérséklet mellett tudtuk megtartani – mondta a 2006-ban átadott sportcsarnokról Pirka Mátyás polgármester. – A sportlétesítmény átadása óta szigorodtak az energetikai irányelvek. A beruházás azonban javít a helyzeten, és kevesebb lesz a rezsi.  
Az uniós forrás még nem jött meg, de a kormány megelőlegezte a támogatást, mondta a projektindítón Huszti Gábor, a konzorciumi partnerként közreműködő Somogy Vármegyei Önkormányzat alelnöke, aki hozzátette: a következő télen a tornaórákat jobb körülmények között tarthatják meg a gyerekeknek a térség legnagyobb sportcsarnokában.  

      

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában