Oktatás

2024.03.14. 12:01

Gergelyjárás Somogyjádon

A gergelyjárás az iskolás gyermekek adománygyűjtő, iskolába toborzó játéka - írja posztjában a somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola.

Góz Lilla

Fotó: Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola

Legtovább a Dunántúlon és Palócföldön és a Muravidéken maradt fenn, korábban országosan ismert volt. A nap ünneplését IV. Gergely pápa rendelte el 830-ban, aki elődjét, I. (Nagy) Gergely pápát az iskolák alapítóját, a gregorián éneklés megteremtőjét az iskolák patrónusává tette.

Fotó: Somogyjádi Illyés Gyula Általános Iskola

- Iskolánkban e hagyományt ápolva március 12-én végzős tanulóink zongoristákkal, citerásokkal, táncosokkal kiegészülve ellátogattak az óvodába a leendő elsősökhöz. Változatos produkciókkal: dalokkal, versekkel, zenével, tánccal csalogatták iskolába a nagycsoportosokat. Köszönjük a felkészítők: Molnárné Egri Júlia, Sándor Tímea és Tóth Tibor János munkáját! Cserébe az ovisok megmutatták, hogy már készen állnak az iskolára. A szíves vendéglátás után a nagyokkal együtt, kézen fogva indultak meglátogatni a jelenlegi elsősöket, akik ajándékkal fogadták őket - írja az oktatási intézmény. 

Az óvoda-iskola átmenetet könnyítő program következő állomásaként a leendő első osztályosokat március 23-án, szombaton 9 órára a játékos "iskolába csalogató" foglalkozásra várja az intézmény. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában