Gondoskodás

2024.03.06. 09:08

Játszótéri játéközön várja a gyerekeket Kaposváron

Összeálltak az anyukák, és kiötölték, hogyan dobhatnák fel a kaposvári játszótereket: nem sajnálták megosztani gyermekeik megunt, vagy „kinőtt” játékait.

Kovács Gábor László

A közösségi játékok az utóbbi napokban már megjelentek a játszótereken. Kálmánné Kovács Kata jótékonysági varró karolta fel a kezdeményezést. Egy kaposvári édesanya, Novák Melinda fordult hozzá azzal az ötlettel, hogy a jó állapotú játékokat, amelyekkel a gyermeke már nem játszik, nem értékesíti a közösségi médián keresztül, ehelyett helyezzék el a játszótereken, hogy más gyermek is hozzáférjen. Kálmánné Kovács Kata arra hívta fel a figyelmet, mostanában mindenki a vendégmunkásokkal van elfoglalva, de véleménye szerint inkább a játszóterek állapotával, és a gyerekek örömével kellene foglalkozni. Ennek mentén hozott össze egy kisebb közösséget, és az anyukák azóta felajánlják azokat a játékokat, amelyekre már nincs szükség családon belül. A Zselic-kertvárosban már meghonosodott a példa, és jók a tapasztalatok, mert a játékokat nem viszik haza a gyerekek, inkább megosztják egymás között. 

 


Tervei alapján az összes kaposvári játszóteret megtöltenék játékokkal, ez így tavasz elején különösen fontos, hiszen a jó idő közeledtével élettel telnek meg a játszóterek. Az ötletgazdák büszkék arra, hogy megint nem olyat találtak ki, ami pénzkérdés, ehelyett egymásra figyelnek a családok. Már sokan jelentkeztek újabb játékokkal és ötletekkel, így az akció biztosan folytatódik. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában