Költözés

2024.03.08. 10:15

Még tíz fecskelakás várja a fiatal párokat

Új fecskeházi lakásokat jelölnek ki Kaposváron – jelentette be Szita Károly polgármester a közösségi oldalán. A harminc ingatlan mellett további tízre pályázhatnak a fiatal párok.

Góz Lilla

Sovány Tamás Tiborné Varga Anita, a kaposvári önkormányzat szociális irodájának vezetője elmondta: a 35 év alatti élettársak, valamint házastársak pályázhatnak, akik Kaposváron dolgoznak vagy itt tanulnak. 
Az önkormányzat fontosnak tartja, hogy a fiataloknak ne a szüleik házában kelljen megkezdeni közös, önálló életüket, valamint ne drága albérletre költsék keresetüket, hanem alacsony lakbér mellett takarékoskodjanak. A kollégiumokban nincs lehetőség arra, hogy a házastársak együtt lakhassanak. 
– A fecskeházak bérleti díja négyzetmétertől függ, de a nagyobb lakásé is kevesebb, mint húszezer forint, valamint egy előtakarékosságot kell kötniük abban az összegben, amekkorát vállalni tudnak, így tudnak egy jövőbeli lakásvásárláshoz gyűjteni – mondta el Sovány Tamás Tiborné Varga Anita. – 2009-ben adta át az önkormányzat a Fő utca 84-ben a 30 lakásos fecskeházat, valamint márciusban további tíz belvárosi és a Sávházban található ingatlanra lehet pályázni – tette hozzá a szociális iroda vezetője. A pályázathoz szükséges formanyomtatványt a szociális irodában vehetik át a párok és a nyertesek öt évre kapják meg a fecskeházat. Mielőtt a pályázatot kiírják, minden lakás villany-, és gázvezetékrendszerét ellenőrzik, felmérik az ingatlan állapotát, hogy biztonságos és szép körülmények fogadják a párokat. 
– Szeretnénk segíteni a Kaposváron tanuló és dolgozó fiatalok letelepülését, a napokban már több érdeklődő telefonált hozzánk, hogy szeretnének pályázni – tette hozzá a szociális iroda vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában