Vármegyeháza

2024.03.26. 11:47

Tánc és tájszólás a csillagparkban

A Zselici Csillagpark ad otthont a somogyi általános- és középiskolák számára meghirdetett Értékeink vármegyén innen című Hungarikum vetélkedő középdöntőjének ma és holnap – tájékoztatta lapunkat Huszti Gábor, a zsűri elnöke.

Sonline.hu

Fotó: Lang R.

A Somogy Vármegyei Közgyűlés alelnöke lapunknak elmondta: összesen negyvenhat csapat jelentkezett a vetélkedőre, közülük 12-12 jutott be a középdöntőbe. Az általános iskolások ma, a középiskolások pedig holnap mérik össze kilenc órától tudásukat. A feladatok ezúttal is sokszínűek lesznek. 
– A középdöntőre egy plakáttervet vártunk március közepéig minden részt vevő csapattól, melyen keresztül megmutathatták, mit jelent számukra a somogyi identitás, mit jelentenek a somogyi értékek – mondta Huszti Gábor. – A középdöntő lebonyolítása forgószínpadszerűen történik. Az egyik helyszín a Planetárium, ahol filmet láthatnak a Csillagparkról, majd azzal kapcsolatos feladatot kell megoldani, de a Zselicről is kapnak kérdéseket. A második helyszínen a somogyi erdő és a vadászat kerül előtérbe, de somogyi táncok, népviselet, gasztronómia és tájszólás is része lesz a feladatoknak. Harmadikként pedig csillagképekkel kapcsolatos kérdésekre kell válaszolni a Csillagvizsgáló előtt, de a kilátó tetejéről látható értékeinket is fel kell ismerniük. Emellett somogyi népi játékok ismeretéről is számot kell adniuk. 
A somogyi közgyűlés alelnöke elmondta: az eredményhirdetés mindkét napon várhatóan 13 óra után lesz a Ropolyi-tó mellett. A díjazás ezúttal oklevél, a fődíjakat az április 17-ére szervezett döntőn adjuk át a Vármegyeháza Dísztermében, ahol a középdöntőből továbbjutó 6-6 csapat verseng majd. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában