Szülinap újdonságokkal

2024.03.22. 06:55

Új szak is indul a 75 éves egészségügyi iskolában

Fennállásának 75. évfordulóját ünnepelte a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola. Ahol az idei tanévtől kezdődően egy új szakot is indítanak, jelentette be Ács Pongrác, a fenntartó Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának dékánja az Együd Árpád Művelődési Központban tartott ünnepségen.

Koszorus Rita

Zsúfolásig megtelt az Együd Árpád Művelődési Központ színházterme diákokkal, egykori tanulókkal és pedagógusokkal a Szigeti-Gyula Egészségügyi Technikum jubileumi ünnepségén. Az intézmény fenntartója 2019. óta a Pécsi Tudományegyetem (PTE), az iskola sikeresen integrálódott az egyetembe és ez új lehetőségeket hozott. 

– Indul az okleveles technikumi szakmai együttműködés, az egyéni tanulási utak a diákoknak megnyíltak már a középiskolától a felnőttképzésen és továbbképzésen át akár a tudományos fokozat megszerzéséig, mondta az ünnepségen Ács Pongrác, a PTE Egészségtudományi Karának dékánja. Bejelentette: a 2024/25-ös tanévtől elindul a Szigeti-Gyula Egészségügyi Technikumban a okleveles óvodai nevelő technikusi képzés. Hiszen az intézmény mindig a munkaerőpiaci helyzethez igyekszik alkalmazkodni. – Sem én, sem a kollégáim nem tudunk úgy végigmenni a kaposvári kórházon, hogy ne találkoznánk volt diákjainkkal, mondta Veiger Katalin, igazgató.

– Örömteli, hogy vannak olyan emberek, mint maguk, akik hivatásuknak tekintik mások segítését, kezdte ünnepi beszédét Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Aki beszélt arról is, hogy Kaposvár nagy hangsúlyt fektet a prevencióra.

Az ünnepségen Gelencsér Attila, Kaposvár és a Zselic országgyűlési képviselője felhívta a hallgatóság figyelmét; hetvenöt év alatt 15 ezer diák járt az iskolába, jelenleg több mint 400 diákot képeznek. – Az elmúlt évtizedek alatt sok minden változott, de az állandó, hogy magasan képzett szakemberek kerültek ki az intézmény falai közül, mondta a politikus. Az ünnepségen felidézték az elmúlt 75 évet és a diákok közreműködésével színvonalas műsor szórakoztatta a közönséget.

Huszonöt éve az igazgatói székben

Szita Károly polgármester virággal és emlékplakettel köszöntötte Veiger Katalin igazgatót, aki 25 éve irányítja a Szigeti-Gyula Egészségügyi Technikumot igazgatóként. A pedagógus harminc éve kezdte meg a munkát az intézményben, s öt év után vette át a vezetői posztot. Erről emlékezett meg Gelencsér Attila, országgyűlési képviselő, aki ajándékkal köszöntötte az igazgatót. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában