Kettős ünnep

2024.04.14. 19:41

Hálát adtak a felújított templomért

Kettős ünnep, hálaadó istentisztelet volt szombaton két somogyi faluban is, miután Magyaregresen és Somogyaszalóban egyaránt felújították a református templomot.

Kovács Gábor László

A magyaregresi templom műemlékjellegű épület. Tíz évvel ezelőtt a tetőt kijavították, s nemrég 15 millió forint támogatást nyertek a Magyar Falu Programtól, ebből a pénzből az épület külső felújítását végezték el. A 610 lelkes településen a lakosság ötöde református, ez 120-130 embert jelent, vette számba Bodor Zoltán polgármester. A hálaadó istentiszteletre megtelt a templom, Riedling-Kovács Szilvia somogyjádi lelkésznő a közös áhítat fontosságáról beszélt. 

Somogyaszaló barokk stílusú református temploma hasonlóan megújulhatott egy sikeres pályázatnak köszönhetően. A templomtornyon kívül az egész épület új külsőt kapott, sőt a parókia épülete is külső-belső felújításon esett át, itt közösségi rendezvényeket tartanak. Az ünnepség végén szeretetvendégségre várták a híveket. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában