TeSzedd!

2024.04.24. 20:00

Kormánytisztviselők szedték a szemetet: az idén is csatlakoztak a TeSzedd! mozgalomhoz

Az idén már 11. alkalommal tartják meg országosan a TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót, amely hazánk legnagyobb önkéntes hulladékszedési mozgalma.

Sonline.hu

Fotó: TIBOR KOVACS

A Somogy Vármegyei Kormányhivatal hosszú évek óta elkötelezett a környezet megóvása és hulladékoktól való megtisztítása terén, ezért idén is csatlakozott a kezdeményezéshez. 
Ezen a héten mind a nyolc járási hivatal területén kesztyűt és zsákot ragadnak a kormánytisztviselők, hogy szűkebb vagy tágabb környezetükben összeszedjék az eldobált vagy éppen illegálisan lerakott hulladékot. Kaposváron a Füredi úti ipari park előtti területre vonultak ki a Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Főosztály munkatársai, ahol nagyon gyorsan megteltek a rendelkezésükre álló szemeteszsákok. 

Hatósági feladataink ellátása mellett fontosnak tartjuk felhívni a figyelmet a keletkezett hulladék mennyiségének csökkentési lehetőségeire, legyen szó akár újrahasznosításról, akár közösségi hulladékgyűjtésről 

– mondta Dr. Neszményi Zsolt főispán, aki szintén kivette a részét a munkából. – A társadalmi szerepvállalásaink közül ez az egyik legfontosabb, amellyel nem csupán megtisztítjuk a környezetünket, hanem jó példával járunk elöl mindenki számára. Bízunk benne, hogy ennek a jó gyakorlatnak szemléletformáló hatása is van – tette hozzá a főispán. 
A TeSzedd! akcióhéten az egész vármegyében megmozdulnak a kormánytisztviselők, összesen mintegy 150-en, hogy rendbe tegyék a környezetüket. 

Negyvenötmilliós bírságot szabtak ki

Dr. Neszményi Zsolt főispán elmondta azt is, hogy a hivatal hulladékgazdálkodási osztálya tavaly és az idei év eddig eltelt időszakában összesen több mint 10 ezer tonna illegálisan elhagyott hulladékról kapott bejelentést, és 918 hulladékgazdálkodással kapcsolatos hatósági ellenőrzést tartott az illetékességi területén. – A kiszabott bírság összege meghaladta a 45 millió forintot – tette hozzá dr. Neszmény Zsolt. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában