Fotók

2024.04.04. 15:25

Loptak a Kutyatár tápadományából

Megérkezett a kaposvári Kutyatárhoz a VETO- s adomány március közepén, amelyből azonban néhány zsáknyit elloptak az egyesület telephelyéről.

Góz Lilla

A szavazatok alapján az első harminc szervezetet adományozták meg. A Kutyatár közel 20 tonna tápot kapott, amely nagy segítség számukra a kétszázötven állat ellátásában. Negyedik alkalommal érkezett meg a nyergesvontatónyi adomány, amelynek helyett kellett keresniük, ugyanis a korábbi raktárhelységre a cégnek is szüksége volt. Boncz Edit, a Kutyatár Egyesület elnöke a közösségi oldalon azt írta: ahhoz, hogy a működésükhöz szükséges holmijaikat biztonságosan tudják tárolni, komoly felépítményekre lenne szükségük, melyek megépítésére  nincs forrás, ugyanis minden pénz elmegy az állatok férőhelyeinek kialakítására, állatorvosra, tankolásra, bérre, közüzemi díjakra. A telepükre bevezető út elején, a kanyarba pakolták le a harminc raklapnyi tápot. 

Lehet, hogy egy kép erről: 1 személy, fűrésztelep és szöveg

Német testvérszervezetünktől, a Tierrettung-Auslandtól érkezett segítség, anyag forrást biztosítottak egy konténer megvásárlására és ennek Kaposvárra szállítására. Március 28-án megérkezett a konténer, amelyet a telep melletti területre állítottak és elkezdték bepakolni a tápadományokat. Akkor látták, hogy az  egyik, körbefóliázott raklap teteje meg van bontva és 4 zsák 15 kilogrammos táp hiányzik róla. A hatvanezer forint értékű élelmet loptak el tőlük. Boncz Edit kiemelte: a tápadomány nem csak a menhelyi kutyák tartásában segítség, patronálnak kutyatartókat és ideiglenes befogadóikat is támogatják élelemmel. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában