Választás 2024

2024.04.11. 21:20

Nem lehet valaki párttag is meg civil is: Kaposvárról a kaposváriak döntsenek!

Egyfajta felbolydulást hozott a kaposvári közéletben, amikor Horváth Ákos polgármesterjelölt, az Új polgármestert, új városvezetést Kaposvárnak Egyesület elnöke bemutatta egyesületének képviselőjelöltjeit, akik között nem kaposváriak is vannak.

Sonline.hu

Ennek ugyan az önkormányzati választáson jogi akadálya nincs, de szóvá tették például, hogy 

a magát pártoktól mentes szervezetként meghatározó egyesület képviseletében egyéni választókörzetben is indul az LMP országos elnökségének tagja. Szendefy Mária amellett, hogy pártember, nem is kaposváriként, hanem szennai lakosként igyekszik mandátumhoz jutni Kaposváron.

A közösségi oldalakon megnyilvánuló kaposváriak úgy gondolják: Kaposvárról, a város jövőjéről, a fejlődés irányáról kaposváriak döntsenek, ne pedig más településen élők.

Tény, az új egyesület bemutatkozójában az szerepel, hogy azt „civil, pártoktól független kaposváriak alapítják…

Az egyik közösségi oldal videójában pedig úgy fogalmaztak: „Egyetlen kaposvári sem áll oda jó szívvel az önkormányzati választásra bejelentkező, az adóelkerüléséről elhíresült Horváth Ákos mellé, ezért a polgármester-jelölt kénytelen volt jelölőszervezetének logóját egy dombóvári politikussal cipeltetni a budapesti tüntetésen.„ Az is tény, hogy egy felvétel szerint Tigelmann Péter dombóvári képviselő vitte Horváth új egyesületének tábláját, aki, mint írják: „tolnai városban a sikkasztásért jogerősen elítélt és most újra választásra készülő Szabó Loránd embere.”  

A DK-s, önmagát függetlenként meghatározó Szabó Lóránd regnáló polgármesterként indult 2019-ben Dombóváron a Természetesen Dombóvár színeiben, lényegében összellenzéki támogatással, ám 36 százalékos eredmény ért el, s ezzel elvesztette tisztségét.

Az is tény: Horváth Ákos egyesülete a márciusi zászlóbontás, valamint képviselő-jelöltjeinek bemutatása óta nem sok látható aktivitást mutat. Változásokról hallani, de hivatalosan ezeket nem erősítették meg.  Horváth Ákos 2019-ben az egyesült ellenzék, a Kaposváriakért Egyesület-DK-Jobbik-LMP-Momentum-MSZP közös polgármesterjelöltje volt és a polgármesterválasztáson 38 százalékos eredményt ért el. Az idén csapatával civilként indul, de mint írják az egyik bejegyzésben: … „kaposvári civilnek hazudják magukat, de az első pillanattól látszik, hogy se nem civilek, se nem kaposváriak.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában