Somogy

2024.04.25. 12:39

Új applikáció segíti az életmentést vészhelyzetben

Elkészült a Magyar Gyermekmentő Alapítvány Kisokos applikációja, amely sürgősségi ellátásban dolgozó, gyermekellátást is végző szakembereknek nyújt segítséget.

Góz Lilla

A letöltés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Laikusok számára a Gyermek elsősegély applikációt ajánlják. 
A szoftverfejlesztés mellett az alapítvány munkatársai folyamatosan játszótéri elsősegélynyújtó táblákat helyeznek ki. A Családokért Felelős Államtitkárság támogatásával létrehozott táblákon található tartalom segíti a szülőket, gyermekfelügyelőket, hogy mit tegyenek balesetek esetén, mikor szükséges mentőt hívni. Az országszerte kihelyezett táblákból Somogyba is kerül. 
Gesztes Éva, az alapítvány vezetője elmondta: az elmúlt 18 év után több mint negyvenezer súlyos állapotú gyermeket részesítettek korszerű mentőellátásban, 45 ezer laikust ingyenesen oktattak megelőzésre, sürgősségi ellátásra országszerte. Szerinte fontos forrás számukra az szja felajánlott 1 százaléka, a mentőautók felszerelését, az ingyenes oktatást, az applikációfejlesztéseket is ebből finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában