Tűzoltók, gyerekek, habparti és móka!

2024.05.27. 11:15

Ez már tény: a legnagyobb királyok a hétvégén a siófoki laktanya tűzoltói voltak!

Vasárnap Siófokon minden a mókáról és nevetésről szólt, ahogy a tűzoltólaktanya kapui megnyíltak a gyerekek és felnőttek előtt.

Hajdú Marianna

Tűzoltók és gyerekek vasárnapja tele volt vidám pillanatokkal a siófoki tűzoltólaktanyában

Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A gyereknapra időzítve idén is megnyitottak a szertárkapuk Siófokon, ahol a tűzoltók elképesztő programokkal várták az érdeklődőket. Már délelőtt 10:00 órakor kezdetét vette az izgalom egy látványos riasztás szimulációval. A hatalmas kapuk pillanatok alatt felnyíltak, és az összes tűzoltóautó hangos szirénázással gördült elő, elindítva ezzel a nap eseményeit.

A gyerekek is belebújhattak a tűzoltóruhába, kipróbálhatták a felszereléseket, és szinte mindent megérinthettek a tűzoltólaktanyában
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Lánglovagok akcióban

A tűzoltók igazi show-t csináltak: bemutatták, hogyan kell használni a tűzoltókészülékeket, és egy füstágy szimulációval még azt is megmutatták, hogyan kell kezelni a lakástüzeket. A gyerekek és a felnőttek egyaránt lenyűgözve figyelték a lánglovagok profizmusát.

A tűzoltók látványos bemutatót tartottak a tűzoltókészülékek használatáról, lenyűgözve a gyerekeket és felnőtteket egyaránt
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

A tűzoltólaktanyában mindenki megtalálta a kedvére való programot. Bárki belebújhatott a tűzoltók ruhájába, felmászhatott a tűzoltóautókra és szinte mindent meg lehetett tapintani és kipróbálni. Bár a programok elsősorban a gyerekeknek szóltak, a felnőttek is legalább annyira élvezték a napot, mint a kicsik. 

Bár a programok elsősorban a gyerekeknek szóltak, a felnőttek is legalább annyira élvezték a napot, mint a kicsik
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap

Habparti: Az igazi buli!

A Siófoki Tűzoltó, Hagyományőrző és Sport Egyesület habpartija volt a nap fénypontja. Az emelődarus jármű segítségével több méterről “ágyúzták” a habot a gyerekeknek, akik örömmel vetették bele magukat a habokba. Az önfeledt kacagás és vidámság garantált volt. A gyerekek újra és újra visszatértek a habok közé, és a szülők is bátran csatlakoztak a mókához. A tűzoltók biztosították, hogy mindenki jól szórakozzon.

A habparti volt a nap csúcspontja, ahol a gyerekek örömmel vetették bele magukat a habokba: Az önfeledt kacagás garantált volt!
Forrás: Hajdú Marianna/Somogyi Hírlap



A siófoki tűzoltólaktanya idén is fantasztikus gyereknapot varázsolt a helyi gyerekeknek. A tűzoltók bemutatói, az interaktív programok és a habparti felejthetetlen élményt nyújtottak. A tűzoltók profizmusa és lelkesedése ismét bebizonyította, hogy a legjobb mókát ők szolgáltatják gyereknapon!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában