Helyi közélet

2024.05.27. 13:19

Nyelveltek a Mikszisek

Az iskolában minden évben megrendezésre kerül a „Magyar nyelv hete” rendezvénysorozat.

Góz Lilla

Idén két hetet ölelt fel e szerteágazó, alsó tagozatosokat „megmozgató” esemény.

A tanulók – többek között – számot adtak tantárgyi ismereteikről: összemérték egymással tudásukat matematika, környezetismeret tantárgyakból, szépírás, szövegértés, nyelvtan-helyesírásban való jártasságukról is számot adtak és természetesen verseltek. 

A versenyek mellett igyekeztek igazán szórakoztató, kifejezetten a magyar nyelvhez kapcsolódó kulturális, szabadidős tevékenységeket is kínálni diákjaik számára. 

A nyitó rendezvényen  koncertet adott a MintAgyerek zenekar.  Mesetúrát szerveztünk a város kulturális intézményeinek bevonásával, két napra kinyitott a versbüfé, ahol verssel lehetett csokit vásárolni. Meghirdették a „Nagy népmese-kihívást” fotópályázat keretében és rajzversenyt,  melynek témája, feladata, adott meséhez illő, illusztráció készítése volt.

Végzős diákjaik számára megtartottuk a „Végzősök viadalát”, egy általános műveltségi vetélkedőt, mely igencsak jó hangulatban zajlott. 

A záró rendezvényen sok-sok egyéni jutalmat osztottunk ki és az osztályok is meglepetésben részesültek. Tombolasorsolással, nagy örömmel, sok nevetéssel, zárult az esemény. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában