díjnyertesek

2018.03.05. 18:48

Megelevenedik a természet a miniatűrkiállításon

A két festő a 22. Nemzetközi Miniatűr Kiállításon elnyerte a Szín-Folt Művészeti Alapítvány különdíját, ami egy önálló kiállítás megrendezésére adott lehetőséget.

Gy. Zs.

Többen is ellátogattak hétfőn este a Szín-Folt Galériába, ahol két kiskunfélegyházi alkotó festményeiből nyílt kiállítás. – A két festő a tavalyi, 22. Nemzetközi Miniatűr Kiállításon elnyerte a Szín-Folt Művészeti Alapítvány különdíját, ami egy önálló kiállítás megrendezésére adott lehetőséget – mondta Szabó Károly Attila, a kaposvári galéria vezetője. – Mindkét alkotó régóta részt vesz a hagyományos miniatűr kiállításon.

Ám ezúttal nem apró képeket, hanem nagyobb méretű festményeket hoztak Kaposvárra az alkotók, akik a mindennapokban is jó barátságot ápolnak.

– Úgy 2010-2011 körül hallottunk a nemzetközi miniatűr kiállításról, s azóta minden évben elhozzuk a képeinket – mondta el kérdésünkre Tóth Erzsébet, az egyik kiskunfélegyházi kiállító. – Természetesen nem a nyeremény a lényeg, hanem a részvétel, örömmel készítünk miniatűröket. Általános iskolás korom óta foglalkozom az alkotással, leginkább a természet inspirál. Ezen belül szívesen festek növényekről, állatokról, például madarakról és macskákról is. Tizennyolc képet hoztam Kaposvárra, aminek a java része olajfestmény.

– Még gimnazista voltam, amikor rajzolni kezdtem – tette hozzá Tarjányi Antalné, a kiállítás másik résztvevője, aki huszonnégy alkotást hozott magával a somogyi megyeszékhelyre. – Éppen Tóth Erzsébet beszélt rá engem is miniatűr képek készítésére korábban, melyek során arcokat festek legszívesebben. Ezen kívül számos technika inspirál, így például a tollrajzok és az üvegfestés is.

Rátkai Zsuzsa, a Kiskunfélegyházi Képző- és Iparművész Egyesület elnöke méltatta a két alkotó munkásságát a kiállítás megnyitóján. Mint megtudtuk, az érdeklődők március 29-ig tekinthetik meg a tárlatot a galériában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában