Kaposfest

2018.08.08. 17:30

Ismét a komolyzene kerül főszerepbe Kaposváron

Bach, Brahms, Mozart, Beethoven, és még sok-sok fontos szerző alapműve felcsendül a Kaposfesten. A kilencedik kamarazenei fesztiválon számos kísérőprogrammal és finomságokkal készülnek a közönségnek.

Góz Lilla

Baráti Kristóf és Várdai István művészeti vezetők vezetésével számos alapművet hallhat a közönség Kaposváron. A Kaposfest nyitókoncertjén felcsendül a Szivárvány Kultúrpalotában Mozart Grande Sestetto Concertante Alexandra Conunova, Baráti Kristóf, Szűcs Máté, Veit Hertenstein, Várdai István, Camille Thomas előadásában. Majd Bartók Béla Zongoraötös művét hallhatja a közönség.

– Augusztus 13–19 – e között a világszínvonalú zenei élményekért gyűlnek össze az emberek Kaposváron, sokat dolgozunk azon, hogy kifogástalan koncertélményekben lehessen része vendégeinknek – mondta el Bolyki György. A fesztiváligazgató hozzátette: a nyitókoncertre már hetekkel ezelőtt elfogytak a jegyek.

A fesztiválozóknak is számos meglepetéssel készültek idén. – A Zselici Csillagpark egy nappali távcsöves bemutatót szervez a fesztiválozóknak – mondta el Mosoni László. A csillagász hozzátette: napkitöréseket, foltokat láthat a csoport, majd a planetáriumban egy filmet vetítenek a Nap és a csillagok életéről. A Kaposvár Tourinform Iroda pedig egy éjjeli látogatást szervez a Városháza tornyába.

– A pincétől a padlásig mutatom be a Városházát, titokzatos helyekre látogatunk el és izgalmas történetekből sem lesz hiány – mondta el Máyerné Bocska Ágnes irodavezető.

A virágfürdő iszap kezeléseit és a víz alatti sugármasszázsokat kedvezményesen vehetik igénybe a bérletes vendégek.

– A test sokkal jobban fog muzsikálni, egy alkalomtól azonban nem szabad csodát várni, többször vegyék igénybe a fesztivál alatt szolgáltatásainkat – mondta el Bíró Éva marketing vezető.

Kiemelt figyelmet szentelnek a gasztronómiai kínálatnak. A vendégek megkóstolhatják a KF09 fesztivál sört is. Az L'Altro étterem ital és sütemény kóstolókkal várja a Kaposfest vendégeit. A Gard'Ann Cukrászda pedig libamájas macaronnal kedveskedik. Az édesség mellé Árva István, a budapesti Salon étterem sommelier–je által választott bort kínálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában