színházi legendák

2018.11.16. 15:47

Csákányi Eszter: életem legizgalmasabb időszaka volt a kaposvári

Csákányi Eszterrel és Bezerédi Zoltánnál folytatódott a Roxínház színházi legendák elnevezésű beszélgető estje. A két művész több mint 40 évig volt tagja a Csiky Gergely Színháznak, erről az időszakról is meséltek az érdeklődőknek.

Marosi Gábor

Számos híres színész kezdte pályafutását a kaposvári Csiky Gergely Színházban, köztük volt Csákányi Eszter és Bezerédi Zoltán is. Csákányi Eszter 1973-ban került a teátrumba, hat évvel később, 1979-ben pedig Bezerédi Zoltán is csatlakozott a csapathoz.

– Életem legizgalmasabb időszaka volt a kaposvári – hangsúlyozta Csákányi Eszter színművész, a beszélgető estet megelőző sajtótájékoztatón. – A társulatnak 19 évig voltam tagja és egy pillanatra sem jutott eszembe, hogy elmenjek innen. Már aggódtak a szüleim, hogy vidéken maradok. Aztán máshogy alakult.

– A két évtized alatt 90 szerepet játszottam el – folytatta Csákányi Eszter. – Első szerepem Juci volt az Ahogy tetszik című darabban. Csodálatos előadásaink voltak, minden évben tíz bemutató volt. Ma már el sem tudom képzelni, hogy este premier, másnap reggel pedig olvasópróba. S nyáron is alig pihentünk, mert mentünk a Balatonra játszani – tette hozzá Csákányi Eszter.

Bezerédi Zoltán főiskolásként került Kaposvárra. A színházba egykori tanára, Babarczy László hozta el három másik diákkal együtt. Harmadéves végzősként a Paraszthamletben és az Ezüst csehóban debütált. – Összesen 23 évet játszottam Kaposváron – mondta Bezerédi Zoltán. – Pesti ember voltam, de mindig kétlaki. Döntően a színház tartott itt, rengeteget kaptam a Csikytől, nagyon élveztem itt lenni, de egyszer csak „elfáradt” ez az egész, és elszerződtem egy nagyon hasonló színházba, ahol folytatódott a szellemiség.

– Én az a fajta színész vagyok, akinek kell egy bázis – fogalmazott Bezerédi Zoltán. – A kaposvári színházból 2002-ben jöttem el, 16 éve pedig a Katona József Színház tagja vagyok. Emellett mindent lehet csinálni, de kell egy biztos hely, mert hosszútávon nem jó, ha valaki nem tagja egy társulatnak. A szabadúszás kizsigereli az embert.

A színész hozzátette: úgy látja, hogy manapság egyre többen járnak színházba. Az emberek ugyanis vágynak a kultúrára, főleg vidéken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában