Kiállítás

2019.03.19. 19:57

Fotók keresztrejtvénybe zárva

Nem egy szokványos kiállítást tekinthet meg az a látogató, aki a Takáts Gyula Megyei és Városi Könyvtár földszinti termébe lép.

Koszorus R.

Hajdú Mónika fotóművész alkotásaiból nyílt tárlat a bibliotékában. Csakhogy ez nem szokványos kiállítás, hiszen az alkotó egyedi módon rendezte el képeit a könyvtár falain.

– A forma adott volt, keresztrejtvénybe szerettem volna rendezni a képeket – mondta Hajdú Mónika lapunknak. – Mivel keresztrejtvényfejtő családból származom és szerettem volna megtörni azt a hagyományos trendet, ahogy a fotókiállításokon csak egymás mellé teszik a képeket.

Először kiválasztott két témát, függőlegesen és vízszintesen, majd ehhez válogatott képeket. A végén pedig nem hagyta ki a metszéspontot sem, oda egy olyan képet helyezett el, amely mindkét témával rokon.

A művész kérdésünkre elmondta: nincsenek kedvenc témái, pillanatnyi impressziók vezetik ujját az exponáló gombra. – Mivel sokat utazok mindig magammal viszek egy kisebb gépet – mondta Hajdú Mónika. – Nem választok drága fényképezőt, mert vallom, hogy nem az teszi a jó fotóst. Hiszen egy drága géppel is lehet rossz képeket készíteni.

A művész kiállítását Lieber Erzsébet képzőművész ajánlotta a kultúrakedvelő közönség figyelmébe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában