videó

2019.09.11. 14:00

Rúzsa Magdi az első fesztiválon is énekelt, tíz év után visszatért

Az első Miénk a város fesztiválon is ott volt, és a hétvégin is, közben azóta tíz év telt el, de Rúzsa Magdit a kaposvári közönség töretlen szeretete várja. A vasárnapi koncerten bár eleredt az eső, de a nézők kitartottak mellette.

Kovács Gábor

Rúzsa Magdi már másfél órával a kaposvári koncert előtt készülődött. Még kényelmes melegítőben volt a színpad mögött, de teljes sminkben, bebodorított frizurával. Mindig nagyon várja a találkozást a közönséggel.

– Erről szól az egész, mert nekem az a legfontosabb, hogy a közönség hogyan reagál rám – mondta lapunknak. – Ez nagyon nagy dopping a színpadi léthez. Ilyenkor visszagondolok arra, amikor ezeket a dalokat megírtunk, amikor a szövegek megszülettek. Kitüntető érzés később visszahallani a rajongóktól. Nagyon szeretünk együtt muzsikálni, és azt látjuk, hogy a közönség érzi és értékeli, hogy a miénk összeszokott csapat, és komoly zenei produkcióra képes. Emellett olyan showműsort adunk, amire a zenén kívül is érdemes odafigyelni. Ha sikerül egy fergeteges koncertet adni, még ma is lúdbőrös leszek a színpadon.

Minden évben felépítenek egy teljesen új repertoárt és műsort, az idei az Aduász turné. Mindenhová ugyanazokat a dalokat viszik, a megszokott slágerek mellett most új dalokat az Aduászról. Hoznak magunkkal olyan csemegéket, amelyek nem csak a törzsrajongóink számára izgalmas, állította a vajdasági származású énekesnő. Nemrég az év női eladója lett, ami fontos visszajelzés a számára.

– Megmutatja, hogy jó helyen vagy-e és odafigyelnek-e arra, amit csinálsz – jegyzete meg Rúzsa Magdi. – Én törekszem arra hogy a jelenlét a szakmaiságról, a zenéről szóljon. Nem szoktam a magán­életbe betekintést adni, mert én nem szerepelni akarok, hanem a színpadon szeretek lenni, és ott megtapasztalni, hogy a közönséghez eljut a zeném.

Rúzsa Magdi az együttesével úton van egészen október közepéig. Lesz néhány színházi előadásuk, utána készülnek az Aréna-koncertre. Megint az a cél, hogy friss, különleges számokat tudjanak adni az embereknek.

– Nem vagyok az a hátradőlős típus, mert érzem a felelősséget – folytatta az énekesnő. – Látom a generációkat, melyek ott vannak a koncerteken. Mindig törekszem arra, hogy a dalaimnak legyen üzenete, akár burkoltan is. Ha valamit nagyon komolyan csinálsz, és ez látszik, akkor mindig van előrelépés. Ilyenkor nemcsak a közönségnek tudsz példa lenni, de bizony a szakmabelieken is látod, figyelik, hogyan csinálod. Pozitív visszajelzés, amikor azt látom, hogy mások megpróbálnak követni.

Rúzsa Magdi hozzátette: pontosan ugyanazt a műsort adja le, teljesen mindegy, hogy egy pici zsákfaluban vagy egy fővárosi stadionban. Szerinte a közönség megérdemli, hogy tudja, mit fog kapni, és ez mindig fontos volt a számára a kezdetektől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában