Vaszary Képtár

2019.11.09. 18:00

A természet iránti szeretet a vásznon

Pártay István festő- és grafikusművész műveiből nyílt gyűjteményes emlékkiállítás csütörtökön az Együd kulturális központban: a Vaszary Képtárban a csaknem 60 festményen kívül 30 grafikát tekinthetnek meg a látogatók.

Harsányi Miklós

Az alkotó 1906-ban született Kaposváron, s a fővárosban 1979-ben hunyt el. Ludmann Mihály művészettörténész megnyitójában azt mondta: a műveken két fő vonal figyelhető meg, a természet iránti szeretet és az európai civilizáció üzenete, ezek visszatérő módon jelennek meg az alkotásokon.

– A Rippl-Rónairól 1927-ben készült portré is megtekinthető a gyűjteményes emlékkiállításon – mondta. – Ezen kívül számos, a múlt század ötvenes, hatvanas éveiben készült festményt is kiállítottak.

A zeneiskola növendékei – Lóki Ráhel, Kovács Lili Hanna, Szabó Adrienn – léptek fel a rendezvényen, s Jágerné Katona Zsuzsanna kulturális referens köszöntötte a megjelenteket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában