Járványügy Somogyban

2020.04.20. 12:49

Különleges maszkok készülnek Buzsákon

Lekerültek a varrógépek a buzsáki padlásokról. A helyiek összefogtak és a napokban készültek el csaknem 1500 szájmaszkkal, amelyeket a héten minden falubelinek kiosztanak.

Góz Lilla

– Mikor elfogytak a gyógyszertárakban a maszkok és az interneten is csak nagyon drágán lehetett kapni, akkor döntöttem úgy, hogy összefogással varrjuk meg magunknak a szájmaszkokat – mondta el Majorosi Péter, önkormányzati képviselő. Az ötletgazda hozzátette: tizenhat helyi lakos varrta a maszkokat.

Volt, aki pedig varrógépét ajánlotta fel. Az alapanyagot az önkormányzat biztosította, a kiszabást a képviselők és önkéntesek vállalták. A varró asszonyok az elkészítést követően a maszkokat kimosták, fertőtlenítették és a napokban házhoz is szállítják.

– Meghaladtuk az 1400 darab maszkot, most csomagoljuk a védőeszközöket és a napokban eljuttatjuk minden falubeli postaládájába – mondta el Majorosi Péter. Minden maszkokon buzsáki hímzésminta is található, amelyet vasalással tett rá a védőeszközökre Vaszilkó Nóra helyi képviselő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában