filmes siker

2020.11.01. 10:00

Újabb díjat zsebelt be az egykori kaposvári hallgató

A legjobb kísérleti animáció díját kapta Helstáb Martin a 65. Országos Függetlenfilm Fesztiválon. A filmes a Tort ül a kondor című kaposvári diplomamunkájával indult a szemlén.

Koszorus Rita

Helstáb Martin volt kaposvári egyetemista díjat nyert a 65. Országos Függetlenfilm Fesztiválon

Munkásságának eddigi legnagyobb elismerését zsebelte be Helstáb Martin, a Kaposvári Egyetem egykori mozgókép szakos hallgatója.

A tehetség a Tort ül a kondor című munkájával érdemelte ki a rangos elismerést a 65. Országos Függetlenfilm Fesztiválon. Az alkotást tavasszal a 4. Ceglédi Filmfesztiválon díjazták, azóta bemutatták a 9. Bujtor István Filmfesztiválon, Szolnokon az 51. Alexandre Trauner Nemzetközi Filmfesztiválon, és a 27. Országos Diákfilmszemlén is.

A Tort ül a kondort a Deseda környékén és a Mecsekben forgatták. A film története egy különleges küldetésen lévő kommandós-szerzetes vadászatát mutatja be, amint egy rejtőzködő szalamandrát igyekszik becserkészni. A filmben megjelenik egy repülő robotszonda és kitalált nyelven beszélő madárszörny is. A díjazott film előzménye Helstáb Martin öt éve készülő nagyjátékfilmjének, a Zazongpartinak, amely szintén díjvárományos lehet.

Az Országos Függetlenfilm Fesztivál díját az hozta meg, hogy az alkotás formabontó, avantgárd, humoros megjelenésével, az szakmabeli értő nézőket bölcseleti mélységével nyerte meg.

A nagy múltú filmfesztivált idén az agárdi MeDoRa Parkban tartották, a díjátadóra október 30-án került sor. A fesztivál igazgatója Czabán György, fővédnöke a Balázs Béla-díjas Buglya Sándor, filmrendező. Helstáb Martint korábban már kétszer díjazták a fesztiválon, 2017-ben a legjobb animációnak-, 2018-ban pedig a legjobb kevert technikájú filmnek járó díjat hozta el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában