közös célok

2021.02.26. 17:30

A zene köti össze az erdélyi és a kaposvári óvodát

Erdélyi óvónőknek adták át zenei tehetségműhelyük tapasztalatait a kaposvári Temesvár Utcai Tagóvoda pedagógusai, és közös pályázatukkal a kaposvári és temesvári óvoda hatezer eurót költhetett zenei és vizuális eszközökre.

Turbéki B.

– Még 2012-ben vettük fel a kapcsolatot a temesvári Bartók Líceum tízes számú óvodájával, 2019-től pedig az Erasmus-pályázatnak köszönhetően szorosabbá válhatott a partnerségünk – mondta Torma Tamásné, a kaposvári óvoda vezetője. – A zene ereje az, ami a két óvodát összeköti, illetve a hazaszeretet és a magyarságtudat. A Dániel Erika vezette, nálunk működő „Zene-bona” tehetségműhely jó gyakorlatát adtuk át a romániai testvéróvodánknak. Még a járvány előtt vendégül tudtuk látni delegációjukat. A saját utazásunk sajnos egyelőre tolódik, később látogatjuk meg őket – tette hozzá az óvodavezető, aki ennek ellenére elégedett a programban megvalósult lehetőségekkel.

Hatezer eurót költhettek el a pályázatnak köszönhetően. – Elsősorban zenei eszközöket, de technikai berendezéseket, vizuális eszközöket, például videókamerát is vásárolhattunk. A táncosaink új viseletnek örülhetnek, új drapériák díszítik a csoportszobáinkat, és az udvarra csodaszép népi játékok kerültek – mondta. – Emellett betekintést nyerhettünk egymás mindennapjaiba. A projekt legfőbb sikere mindenképpen a közös munka öröme és eredményessége volt. Rugalmasságból, problémamegoldásból és alkalmazkodásból kiválóra vizsgázott minden résztvevő – tette hozzá az óvodavezető.

A kapcsolatot a járvány miatt most az interneten tartják egymással.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában