festészet

2021.07.06. 09:59

Az éj varázslatos színeit vitte vászonra

Miután beleszeretett a festészetbe, vászonra vitte az éjszakát.

Góz Lilla

Fotó: Lang Róbert

Az éjszaka színei címmel nyílt tárlata a kaposvári Fülöp Claudiának hétfőn délután az Együd Árpád Kulturális Központ második emeleti kiállítóterében. A kiállítást Zsíros Linda, a Csiky Gergely Színház színművésze nyitotta meg.

A fiatal alkotóval Kaszti Gyula, a Táncsics Mihály Gimnázium tanára szerettette meg a festészetet. – A rajzszakkörökön ismerkedtem meg az olajfestékekkel és a lenolajjal, amelyekkel azóta, immáron hat éve is alkotok – mondta el Fülöp Claudia. – Nagyon szeretem a hideg színeket, amelyek a képeimen dominálnak. Hozzátette: húsz olajfestményét mutatja be a közönségnek az Agórában, amelyeken a természet kap központi szerepet, mint például egy pöttyös gomba vagy a vidámságot tükröző színes virágok. A festészet a hobbija, ezt az egészségügyi tanári diploma megszerzése mellett sem hanyagolta. Claudia jelenleg nép­egészségügyi ellenőrként dolgozik, de már megfordult a fejében, hogy csak a művészetnek éljen.

Tárlata augusztus 7-ig látható az Együd Árpád Kulturális Központban.

Fotó: Lang Róbert

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában