zeneszó

2021.08.02. 11:30

Egész nyáron elbűvöli a somogyiakat a hangszerek királynője

Ismét megtartják az Orgonák éjszakáját a Filharmónia Magyarország szervezésében, és a hosszú bezártságot követően újra lesz OrgonaPont-programsorozat is.

Koszorus Rita

Magyarberkeszi orgona

Forrás: Nemzeti Összetartozás Alapítvány

Somogyban több helyszínen is élvezhetik a hangszerek királynőjének utánozhatatlan hangját a zene szerelmesei. Kaposváron, Marcaliban, Zamárdiban, Siófokon is lesznek koncertek. De Balatonlellén is lesz Filharmónia-koncert, és úgy tudjuk, orgonaszó fog felcsendülni a balatonboglári gömbkilátóban is.

A Filharmónia Magyarország az elmúlt években mindent megtett azért, hogy a hangszerek királynőjét minél jobban megismertesse a nagyközönséggel. Ezt a célt szolgálja az immár hagyományosan megrendezett OrgonaPont-sorozat, valamint az Orgonák éjszakája program, amely először 2019-ben várta az érdeklődőket. A múlt évi, sikeres programban több mint száz regisztrált eseményen, négy különböző országban, több mint 100 ezer orgonasíp szólalt meg.

2021-ben augusztus 7-én az Orgonák éjszakáján ismét megtöltik a templomokat, tereket, a különleges helyszíneket a hangszerek királynőjének csodálatos hangjával.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában