miénk a város

2021.09.03. 18:30

Az idei fesztiválon kordonok között, védettségi igazolvánnyal bulizhatunk

Három napon át az évek óta megszokott két belvárosi helyszínen várják a fesztiválozó közönséget a kaposvári Miénk a város fesztiválon. De nem a megszokott módon, hiszen a pandémia miatt kordonokkal bekerített területen bulizhat a védettségi igazolvánnyal rendelkező közönség. Pénteken a város civil közösségei is bemutatkoztak.

Kovács Gábor [email protected]

Szeptember 3-5 között nem kisebb fellépők látogatnak el a városba mint Charlie, Tóth Andi, Lofti Begi, Honeybeast, The Biebers, Nemazalány, Brains, hogy csak a legnépszerűbbeket említsük.

A pénteki első napon a nagyszínpadon este hattól kezdődtek a koncertek, Charlie, Nemazalány és a The Biebers fellépésével. Szombaton és vasárnap is rengeteg érdekes bemutató és nagy nevű előadó fordul meg mindkét színpadunkon. A három napos fesztivál alatt a programok mellett helyi kézműves termékek és finomságok várják a látogatókat.

 

A Rippl-Rónai Múzeum előtti kisszínpadnál pénteken a Civil napon az érdeklődők kézműves bemutatókon, színpadi, zenés- táncos és irodalmi fellépéseken keresztül ismerhették meg Kaposvár civil közösségeit. A Liszt Ferenc Zeneiskola harmonikás- és magánénekes növendékei muzsikáltak, és a Kaposvári Fúvószenekar szórakoztatta a közönséget. A kaposvári KultúrTalálka zenélt a nagyérdeműnek, majd a Somogy Zenekar kíséretével TiTi táncházat tartottak.

A Kossuth téren, a nagyszínpadon péntek 17 órától a Nemazalány zendített rá, őt 19 órától a The Biebers követi, majd 21.30-tól Charlie zárja az estét, akinek a csapatában a kaposvári származású László Attila jazz-gitáros pengeti a húrokat. Szombaton főként a helyi érdekeltségű produkcióké a színpad, a Füred Rock Szín Kör, a Cactus Salad kaposvári gitárduó, illetve a kisszínpadon a The End ad koncertet. A nagyszínpadon a Brains, Horváth Tamás, és Lotfi Begi lesz a fő attrakció.Vasárnap a Kossuth téren Tóth Andi lép fel, majd a Honeybeast zenekar zárja a Miénk a Város fesztivált.

Akármerre és akárhogy nem mehetünk

A koncertek a hatályos rendelet alapján nagykorúak esetében csak védettségi igazolvánnyal, kiskorúak esetében védettségi igazolvánnyal rendelkező nagykorú kísérete mellett látogathatók. A koncerteken a rendezvény területe kordonnal elkerített, az elkerítés a koncertek előtt egy órával történik. A belépés a Fő utca, illetve a Zárda utca felől, beléptető pontokon történik. A belépésre jogosultak az ellenőrzés után karszalagot kapnak, mely a továbbiakban jogosít a terület elhagyása után az újbóli belépésre. A karszalagok naponta eltérő színűek, tehát minden nap az első belépésnél ellenőrzésre kerül a védettségi igazolvány. A terület rendezvény ideje alatt történő elhagyása szintén a beléptető pontokon történik. A rendezvény területén egy időben maximum 3500-an tartózkodhatnak. Kérik a látogatókat, hogy a koncertekre a megszokottnál korábban érkezzenek, mert a

beléptetés időt vesz igénybe.

A szervezők szerint a téren történő áthaladás a rendezvényterületen kívül több irányba biztosított. Az Ady Endre utca, Zárda utca irányába a Fő utca felől a templomlépcső előtt, illetve annak tetején lehet áthaladni. Az Ady Endre utca felől a Noszlopy utca irányába a Kossuth tér 5. előtt lehet áthaladni. A Noszlopy utca, illetve a Fő utca felől a Teleki utca a téren keresztül közvetlenül nem közelíthető meg. A Noszlopy utca felől a Teleki utca felé a Városháza és a Szivárvány Kultúrpalota között lehetséges az áthaladás. A Fő utca felől a Teleki utca felé a Múzeum utcán át haladhatnak a látogatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában