határon túl

2021.11.18. 17:42

A kárpátaljai magyarokat támogatták

A Pannónia Kulturális Egyesület rendszeresen bemutatja a határon túli közösségeket, ennek keretében az Együtt kárpátaljai folyóiratot ismertették meg a művészetszerető közönséggel a Takáts Gyula Emlékházban csütörtökön.

K.G.

Zóka Péter filozófus és Szemes Péter irodalomtörténész beszélgetett Csordás Lászlóval, az Együtt szerkesztőjével. Az Együtt a kárpátaljai magyarság egyetlen kulturális folyóirata. Csordás László arról számolt be, hogy az ukrán nyelvtörvény árnyékában nehéz a szétszóródó közösséget összefogni, mert a fiatal magyar értelmiség egyre kevésbé marad a szülőföldjén. A fórumon mutatták be Szemes Péter könyvét, a Fényverte utakon című kötet a szerző válogatott műbírálatait tartalmazza. Szó esett arról is, hogy 31. Helikon-napokon a Berzsenyi Dániel Irodalmi és Művészeti Társaság Berzsenyi-díjjal tüntette ki Ujkéry Csaba írót, a Somogy Megyei Bíróság korábbi elnökét, valamint Berzsenyi hűségjutalmat adományoztak Komáromi Gabriella kaposvári irodalomtörténésznek, aki a konferencián elhangzott előadásában Trianon hatását elemezte a magyar gyermekirodalomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában