koncert

2021.11.14. 20:00

Felrobbantotta a kaposvári Kossuth teret a Tankcsapda

Nyári szabadtéri koncertekre emlékeztető méretű tömeg gyűlt össze szombat este a kaposvári Kossuth téren, ahol az MTV Music Week keretében az ország legkedveltebb rockzenekara a Tankcsapda csapott a húrok közé.

Koszorus Rita

Fotó: Lang Robert Kaposvar

A tér már jóval hét óra előtt kezdett megtelni rajongókkal, akiknek mindössze védettségi igazolványukat kellett bemutatni a belépéshez. Sokan várták a kezdést a kordonon belül, de nagyon sokan maradtak kint is. – A húgom nem találta meg az igazolványát, mondta lapunk kérdésére Alexandra.

A Kollár család is a kordon mellett sorakozott fel. – Nagyon szeretjük a zenekart, de nem akartunk a tömegbe bemenni, ezért inkább innen élvezzük a koncertet – mondta a családfő, Sándor.

Egy nyugdíjas pár a színpad előtt várta a kezdést. – Minden koncertre elmegyünk, mondta a Pataki Béla. S még attól sem tartottak, hogy beindul a pogózás, mint mondták: ők nem ácsorogni jöttek, hanem szórakozni, úgyhogy biztosan táncolni fognak.

Néhány perccel hét óra után aztán felgyulladtak a fények a színpadon és a Mindig péntek ismerős dallamaival a húrok közé csapott a Tankcsapda. – Szevasz Kaposvár – köszöntötte Lukács László a több száz fősre duzzadt közönséget. A frontember elmondta: a kaposvári koncert tulajdonképpen a nyáron indult Liliput Hollywood című turnéjuk befejezése. – Júniusban még nem hittem volna, hogy a nyári turnénak november közepén lesz vége.

A koncert dalai gyakorlatilag felölelték a debreceni banda elmúlt több mint harminc évét. A 2019-es Liliput Hollywood lemeztől az 1992-es Legjobb méreg címűig szinte mindegyikről felcsendültek számok, amelyeket a közönség tapsviharral és ütemes „Tank-csap-da!” skandálással jutalmazott.

A Legjobb méreg című ikonikus slágernél Lukács László bevallotta, amikor második lemezük címadó dalát írták a kilencvenes évek elején, még álmodni sem mertek arról, hogy a világ legnagyobb zenei csatornáján szerepeljenek, nem hogy ők vezessék fel a csatorna európai díjátadó gáláját.

A koncert ugyanis a MTV European Music Awards felvezetője volt, a Music Week keretében. Ennek lényege az volt, hogy országszerte ingyenes koncertekkel hangolódjanak a magyar zenerajongók a nagyszabású gálára. A csatorna története során először tartja az EMA-ként is ismert díjátadót Magyarországon. A világ száznyolcvan országában közvetítik élőben a budapesti Papp László Sportarénából a díjátadót, ahol olyan sztárok lépnek fel, mint Ed Sheeran, a Maneskin, az Imagine Dragons és Kim Petras, vagy a kolumbiai szívtipró Maluma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában