előadás

2021.11.12. 15:00

Kaposvárra jön a Magyar Passió

Eperjes Károly Magyar Passió című filmdrámáját több napon át vetítik a kaposvári Szivárvány Kultúrpalotában.

L. S.

Az 1950-ben játszódó, katartikus filmalkotás november 15-én 18 órakor kezdődő megtekintését követően közönségtalálkozó várja az érdeklődőket. A filmet rendező és a főszerepet játszó Eperjes mellett Török Sára és Szalma Tamás, a Csiky kedvelt művészei is a pódiumbeszélgetés vendégei lesznek. Eperjes Károly lapunknak elmondta: Leopold atyát alakítja a Magyar Passióban, amelyet a közelmúltban forgatott a FilmArt.

A film forgatókönyvét Kálmán Peregrin ferences szerzetes, pasaréti plébános Te, meztelen Krisztus, hol hagytad az ingedet? című műve alapján írta Várnai Péter címzetes prépost. „Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, (…) ám Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és, hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat” – olvasható az ismertetőben.

Fotó: Lang R.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában