fotók

2021.11.10. 17:28

Közös kiállításon szerepelnek a zselici alkotók munkái

Közös kiállítás nyílt a kaposfüredi és a kaposszerdahelyi alkotók műveiből a zselici mikrotérségi központban.

K.G.

A kaposfüredi alkotók csoportja hat éve működik, ez a 11. tárlatuk. Deák Gabriella hozta össze a településrészen élő alkotókat, jelenleg 14-en vannak. Sok köztük a festő, nemezelő, fafaragó és fazekas, de többen irodalommal is foglalkoznak. A 18 éves, egyetemista Szőke Blanka Bianka a csoport legfiatalabb tagja, óvodás kora fest és rajzol, leginkább tájképeket és csendéleteket.

A közös kiállítást Prépost László, Kaposszerdahely polgármestere nyitotta meg, és felelevenítette, hogy a tárlat a Kaposvár környéki településeken élők identitásának erősítésére szolgáló állami és uniós támogatás révén valósulhatott meg. Csoma központtal ugyanis 57 millió forintra pályáztak, a pénzt kulturális, közösségi és közbiztonsági bemutatókra költhetik a falvakban. A megnyitón Horváth Béres János faszobrász a mesterét, Rónai Attila ötvöst köszöntötte. Gőbölös Attila keramikus arról beszélt, hogy a pandémia után új lendületet nyertek a zselici alkotók. A kiállításon Falusi Terjék Éva fazekas fazekas, népi iparművész művei mellett Czifra Győző posztumusz szerepelt a szerdahelyi templomról készített rajzával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában