Kerek évforduló

2022.01.11. 16:00

Egy jó pillanat bármikor megszülethet

Idén ünnepli fennállásának negyvenedik évét a kaposvári Compur Fotóklub. Ez alkalomból nagyszabású kiállításra készülnek a tagok a megyeszékhelyen, ahol több mint ötven fotós legjobb munkái lesznek láthatók. Az eseményre egy színes kiadvánnyal is készülnek.

Andricz Gabriella

– A Somogyi Fotóklubból vált ki az egyesület a nyolcvanas évek elején, az akkori fiatal tagok közül már csak ketten élnek. Ma már közel ötvenen vagyunk egyesületi tagok, idősebbek és fiatalok egyaránt – mondta Bedő Kornél, aki tizenhét éve áll az egyesület élén. – Legutóbb a Magyarország 365 pályázatra küldött fotóinkból láthattak az érdeklődők válogatást a Duna-korzón, az egyesületi tagok közül hármunk munkája is kikerült a sétányra. 

Minden fotósnak megvan a kedvenc közege – osztotta meg velünk Bedő Kornél. 

Őt például a természet és különösen a réti sas fotózása hozza lázba igazán. – A Boronka-melléki Tájvédelmi körzetben és az Alföldön fotózok leginkább, a sasok fotózása még a kétezres évek elején kezdődött nálam. A természetet járva ugyanis én mindig azokat a pillanatokat keresem, amelyekre gyorsan, másodpercek alatt kell reagálni. Hihetetlenül izgalmas az a pár másodperc, amikor a réti sas lecsap a zsákmányára, s nagyon nehéz jó képet készíteni róla. A budapesti kiállításon két zsákmányszerzős fotóm is látható volt. 

Az egyesület elnöke már középiskolás tanítványait is megfertőzte a fotózás szenvedélyével, hisz nemcsak a fizika- és informatikaórákon, hanem fotós szakkörön is tanulhatnak tőle a diákok a kaposvári Munkácsy Mihály Gimnáziumban. – Szerencsére akad utánpótlás, és annak ellenére, hogy a fotózás nem sprintfutás, vannak olyan tagjaink, akik alig egy éve tagok nálunk, és már jó eredményeket értek el pályázatokon is – tette hozzá az egyesület elnöke.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában