Mária Napok

2022.08.01. 08:11

Fúvószenekarok randevúztak a Balatonnál

Harsányi Miklós

 Mária napok '22  rendezvénysorozat keretében tartották meg hétvégén a 39. fúvószenekari találkozót Balatonmáriafürdőn. Menetzene, koncert és zenetörténeti előadás  is színesítette a kínálatot,  csaknem 3000 látogató kapcsolódott a három napos programba. Esténként közös térzene emelte a nyáresték élményét a központi strandon.

A legkisebbeket kézműves gyermekfoglalkozás várta az Andrássy Mária közösségi házban, később hangszerbemutatóval egybekötött zenetörténeti előadásra hívták az érdeklődőket. Öt fúvószenekar vett részt a rendezvényen, a  Balaton M&K-n kívül barcsi, vonyarcvashegyi, nagykanizsai és egy fővárosi együttes is fellépett. Galácz György balatonmáriafürdői polgármester azt mondta: a Mária Napokat minden évben megtartják, s ehhez kapcsolódik a fúvószenekari találkozó is. – Célunk, hogy az itt élők és a településünkön nyaraló vendégek is jól érezzék magukat – hangsúlyozta a polgármester. – Ezért igyekeztünk minél változatosabb programot összeállítani.

Szuharevszki – Relax címmel a hétvégén Szuharevszki Mihály képzőművész  időszaki kiállítása nyílt meg a helytörténeti gyűjteményben. Huszár Mihály galériavezető ajánlotta az  érdeklődők figyelmébe a tárlatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában