Fotóstábor

2022.10.07. 11:30

Fotósok lepték el Mesztegnyő utcáit

Második alkalommal szervezett három napos fotótábort Mesztegnyőn az Embermód Alkotóközösség, valamint a helyi Honismereti és Természetvédő Egyesület.

Góz Lilla

Fotó: SZELLO GABOR

Az idei tábor résztvevői előadások mellett önálló fotóriportok készítésével mélyedtek el a dokumentarista fotográfiában. -  Az idei táborunkban igyekeztünk olyan feladatokat, kihívásokat, helyzetgyakorlatokat adni a résztvevőknek, amelyek révén a komfortzónájukból kilépve hasznos ismereteket szerezhettek a dokumentarista fotográfiáról és a fotózások során nélkülözhetetlen kommunikációról - mondta el Zsirai Tibor, a program társszervezője, az Embermód Alkotóközösség egyik alapítója.

Fotós: mw

 Az idei táborba abasári, budapesti, győri, kaposvári, nagykanizsai és pécsi fotósok érkeztek.  - Olyan feladatok is vártak a résztvevőkre, mint fotóillusztráció készítése egy bulvármagazin cikkéhez, minden kihívásban egyetlen közös pont volt, hogy a fókuszban az ember állt - ismertette Ruprech Judit, az Embermód projekt ötletgazdája. Kövesdiné Panyi Antónia, a Honismereti és Természetvédő Egyesület vezetője kiemelte: az idei évben a helyi gazdálkodók mellett szőlősgazdák és fiatal családok is a fényképezőgépek elé álltak, az egyik feladatban az utcán sétáló falubelieket is megörökítették a fotósok.  - Amellett, hogy nagyon jó kezdeményezésnek tartjuk a tábort, Mesztegnyő számára is jelentőséggel bír, hiszen az itt készült képek kordokumentumnak tekinthetők, ami helyet kaphat a település történettárában -  mondta Kövesdiné Panyi Antónia. A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával szervezett alkotótábor fotóit a közeljövőben a helyi művelődési központban egy fotókiállítás keretében tekinthetik majd meg az érdeklődők.

Fotós: mw
Fotós: mw
Fotós: mw


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában