Fotókiállítás

2023.03.06. 19:35

Kirándulni visz az exponált természet fotósa

Hat természetfotós témában harminc képet állított ki Sélley Miklós a Kormányhivatal Galériájában hétfőn. Exponált természet címmel virágok, madarak, tájképek, ízeltlábúak, vízfelületek és makrokultúrák szerepelnek a fotókon.

Turbéki Bernadett

Fotó: TIBOR KOVACS

Olyan perspektívából nyújt látványt, amelyet talán bárki észre vehetett volna, de a pillanat megörökítése már a tapasztalt természetfotósra maradt. Sélley Miklós negyven éve fotóz, az esetek többségében gondosan megtervezi a fényképeket.

– Figyelem az élőlények párzási, etetési időszakát, és az időjárást tekintetében is az állatok viselkedését – mutatott körbe fotóin a fotóművész, akinek célja, hogy a természet általa felfedezett titkait másokkal is megossza. Leginkább a Balatontól délre kapja lencsevégre a természet csodáit, mint azt az öt milliméteres fészkes ugrópókot, amelyet igazán közelről mutat meg az érdeklődőknek. Öt éve kezdett rovarokat is megörökíteni, amelyeknek arcát szereti leginkább lencse végre kapni. 3-5 ezer képet készít évente, de azok olyanok, hogy akár diákon is megállnák a helyüket – hangzott el a tárlat megnyitóján. A március 30-ig megtekinthető kiállítást Bene János nyitotta meg.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában