Gasztro expo

2023.04.26. 19:51

Halker és a Mirbest megmutatta: minőségi alapanyagból születik a kiváló étel (Videó)

Ennyi látványkonyhát egy helyen még soha nem láttunk! Ennyi finom ételt sem! Az illatokról nem is beszélve! S azt sem tudtuk megszámolni, hányféle étel készíthető a Mirbest-csoport által forgalmazott termékekből, s olyan embert sem találtunk, aki pontosan megmondta volna: az idei Gasztro-expó kiállítói fajtánként és kiszerelését is figyelembe véve hány árucikkel vannak ott a gasztronómiai piacon. Ez ugyanis percről percre változik. Növekszik.

Lengyel János

Fotó: Barkóczy László

A több tízezres számok csak azt jelzik: 2003-ban zseniális felismerés volt a csoport létrehozása, amely az addig is dinamikusan fejlődő, Mirbest-alapító Halker Kft.-t is újabb pályára állította, s ezt erősítette a két tulajdonostárs, a Kedvenc Kereskedőház Zrt. és a Baromfiudvar 2002 Kft. is. A Mirbest-csoport életében kiemelkedően fontos volt, hogy csatlakozott az Európai Vendéglátóipari Forgalmazók Szakmai Szövetségéhez (ECD), amelynek egy országból csak egy élelmiszer-nagykereskedelmi vállalat lehet a tagja. Az ECD majd húsz európai országban van jelen, tagjai egytől egyig családi alapokon működő élelmiszer-nagykereskedelmi vállalatok. A legmagasabb minőség és vevőközpontú kiszolgálás, a kölcsönös segítségnyújtás, a gondolatmegosztás, a lehetőségadás, az értékteremtés szellemében valósul meg az együttműködés. Ebből kaptunk gyakorlati ízelítőt a budapesti Hungexpo területén megrendezett Mirbest Gasztro Expón. Mindent a szemnek, a kéznek és a szájnak is!

Tagadhatatlanul hosszú utat tettünk meg, s ha innen, a mostani Gasztro-expóról visszanézünk, még látjuk és „érezzük” az 1990-es magánház alagsorát, ahol Gregorics László tulajdonostársammal elkezdtük álmaink megvalósítását – mondta a cégalapító-ügyvezető igazgató Gödry Zoltán.

Tény, hogy néhány évtized alatt nemzetközi szintű, tekintélyű és méretű vállalat lett a balatonboglári Halker-ből, s egyben a hazai gasztronómiai ellátás motorja megszületett. Ma már nemcsak az egész országban, hanem a határokon túl is letették a névjegyüket. A folyamatos fejlesztések, az innováció, az újabb és újabb telephelyek, leányvállalatok azt mutatták: nemcsak egy gazdasági társaság bővülésének vagyunk a tanúi, hanem egy új, addig nem tapasztalt üzleti kultúra is születik. A 2023-as Gasztro-expó 137 kiállítója, a sok ezer látogató, a vélemények és megnyilvánulások azt igazolták vissza, hogy érdemes új utakra lépni, például az élelmiszer-alapanyagok kis és nagy felhasználóinak időről időre megmutatni: mi a varázslat titka? Miből, mi és hogyan készíthető, akár a köz­étkeztetés szintjén, akár a nemzetközi gasztronómiai versenypiacról nézve. A hosszú távon garantált azonos minőség, a megbízhatóság, a konyhakészség és a garanciális feltételek vezetnek a kölcsönös megelégedettséghez, a tartós partnerséghez. Ezt szolgálták a Halker-nél a folyamatos fejlesztések, üzemek, raktárak, a minőség-ellenőrző labor, ahol lényegében pillanatok alatt kimutatható a valódi összetétel. Ezt szolgálják az egyre szaporodó saját márkás termékeik, köztük az egyik zászlóstermék, a csúcs halászlé, amelyből szinte nem tudnak elegendőt gyártani a folyamatos fejlesztések ellenére sem. – A Halker Kft.-nél most is négy beruházás van folyamatban – tette hozzá az ügyvezető igazgató. Gödry Zoltán megkönnyítve az expó-hatás befogadását, azt is elmondta: a fizikai beruházások mellett kiemelkedően fontos a munkatársakról való értő gondoskodás, hiszen sok száz emberről, családról van szó, s a termékeikben, szolgáltatásaikban ott van a dolgozók felkészültsége, naprakészsége, a munkahelyi hangulat és az inspiráció is. Gödry Zoltán kiemelte: a partnerkapcsolatok is folyamatosan változnak, fejlődnek, újabb és újabb találkozási, tanácskozási, tárgyalási formák jelennek meg az internet világában is. A személyes találkozás azonban semmivel sem pótolható, ez is kiderült a két nap során. Nemcsak látványos, hanem hatékony is az idei expó, nem véletlen, hogy már a jövő évi is szóba kerül a beszélgetések során.
A Halker Kft. történetének aranylapjaira való, hogy a két alapító családtagjai is a társaságnál dolgoznak.

Nem könnyű a kihívás – erről már Gödry Levente, a magyar válogatott teniszező beszélt, aki sikeres sportkarrierrel a háta mögött kezdte a családi vállalkozásnál. Munkatársunknak azt mondta: Fucsovics Mártonnal, akivel annak idején sok közös sikeres Davis-kupa-meccset is megvívtak, könnyebb volt, mint az új szerepkörében, pedig például Moldova ellen öt szettben, 5 óra 8 perc alatt, két meccslabdát hárítva győzték le a rivális párost, ám itt is igyekszik. Nagy élmény számára az expó, jó látni a termékek fogadtatását és a hangulatot, a sok elégedett, mosolygós embert.

A tapasztalat kincs, de kell az újítás

Ifjabb Gödry Zoltán, az idősebb testvér már évekkel korábban kezdte a munkát, s miután megjárta a szükséges lépcsőfokokat a Halker Kft.-nél, most a Helit Kft.-t vezeti. Azt mondja, sok mindent megtanult az elmúlt évek alatt, amit hasznosítani tud. A jó tapasztalat kincset ér, de persze kell egy kis újítás is. Szerinte az ilyen jellegű események egészen különleges miliőt teremtenek az üzletemberek találkozásához. – Nagy álmom volt, amikor az első találkozót szerveztük, hogy egyszer ide jöhessünk, a nagy vásárok, kiállítások templomába – mondta ifjabb Gödry Zoltán. – Nagyon jók a tapasztalatok, rengeteg a pozitív visszajelzés, s egységnyi idő alatt nagyon sok új tudásra, jó gyakorlatra teszünk szert az expón, már sok tartalmas beszélgetésen vagyunk túl. Mindez megjelenik az üzleti sikerességben is.

 

Több ezer termék

A hús-, hal-, tejtermék és tej, tésztafélék kereskedelmével, feldolgozásával, kész és félkész – köztük számos saját márkás – termékek gyártásával, gyümölcs- és zöldségfeldolgozással foglalkozó Halker Kft. ma már több ezer terméket forgalmaz és állít elő, de mindvégig százszázalékos magyar tulajdonban maradt. Termékeik nemcsak hazánkban, hanem a környező országokban is megtalálhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában