Gálaműsor

2023.06.11. 19:55

Zene és tánc volt a középpontban a hétvégén az Agórában

Szombaton az Együd Árpád alapfokú Művészeti Iskola, vasárnap a Mikrokozmosz Református Alapfokú Művészeti Iskola tartott tanévzáró gálaműsort az Agorában. Mindkét intézményben nagy hangsúlyt fektetnek a néptánc és népi hagyományok oktatására. A hétvégén mindkét intézményt megajándékozta a város vezetése. Kaposvár várossá nyilvánításának százötvenedik évfordulójára készített egyedi zászlót vehették át az intézményvezetők.

Turbéki Bernadett

A Berzsenyi Tagiskola mazsorett csoportja pomponokkal lépett színpadra a Mikorokozmosz Református Alapfokú Művészeti Iskola Gálaműsorának nyitányaként. Az intézmény tizenöt telephelyen, többnyire általános iskolákban van jelen több mint 850 gyermek művészeti oktatásában. A 25 évvel ezelőtt alapított intézmény a néptánc, a társastánc, a modern tánc és a zeneoktatás terén nyújt fejlődési lehetőséget a diákok számára.

– A gyerekek féltve őrzött kincseik, köszönjük a szülőknek, hogy oda bízták őket oktatóinknak, az iskolaigazgatóknak külön köszönet, hogy támogatták a munkát – köszönte meg a külső támogatók segítségét Kutasiné Molnár Boglárka, a kaposmérői egyházközség lelkésze, az intézmény fenntartójának a képviselője a gálaműsor megnyitóján. A műsoros délutánon csaknem 200 diák állt színpadra.

– Amikor minket választottak, gyermekeik művészeti nevelését választották – mondta Kecskés Miklósné, a művészeti iskola igazgatója. Köszöntőjében kiemelte a tánc jelentőségét, amely a gyerekek hétköznapjaira, tanulmányaikra is jótékony hatást gyakorol.

– A tánc erősíti a szívet, a keringési rendszert, jótékonyan hat az anyagcserére, az agy működésére. Boldogsághormont szabadít fel és mentesít a stressz alól. A csoportos táncnak közösség formáló hatása van, segíti az együttműködés, az egymásra figyelés képességét és a „mi” élmény megélését – sorolta Kecskés Miklósné a tánc örömforráson túli jelentőségét a megnyitón. A vasárnapi délután folyamán 27 műsorszámban, 200 diák lépett színpadra. Sokan közülük kimagasló eredményeket értek el versenyeken.

 

Tanévet zárt az Együd is

Az Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola szombaton tartotta a tanévzáró gálaműsorát az agorában.

Az intézményben működő tíz csoportjukból kilenc lépett fel a szombati gálán. A tanév alatt megtanult néptánc koreográfiákat mutatták be.

– Rendhagyó volt az idei tanév, mert ismert okok miatt költöznünk kellett, két ideiglenes helyszínen folytattuk az oktatást. A nehézségek ellenére nem történt lemorzsolódás, a szülőknek ezért nagyon hálásak vagyunk – mondta el Pataky Annamária, az Együd Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója. Intézményükben kétszáz növendék tanul, a néptánc mellett képzőművészeti tanszakot is működtetnek. Mind a rajzos, mind pedig a néptáncos gyerekek országos versenyeken remekeltek az elmúlt tanévben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában